Colorissimo – dupa prima zi de workshop

Aseara ati putut vedea pe pagina Facebook  a acestui blog doua poze postate in direct de la atelierul de make-up Colorissimo cu Luiza Burhai. Prin poze nu am reusit sa transmit cat de placut a fost acest atelier .
Prima surpriza a fost felul in care arata acest spatiu, desi e intr-o cladire un pic cenusie si care nu iti inpira nimic legat de frumusete si make-up, cand ajungi la usa atelierului te trezeste dintr-odata lumina alba si decorurile pe tonuri de roz. In plus, cand am intrat  m-a intampinat chiar Luiza care are un chip luminos si un zambet atat de cald de parca te cunoaste dintotdeauna….. teoretic si practic cam asa e, ea stie bine ce isi doreste o femeie, cum vrea sa arate si de ce vrea sa arate intr-un anumit fel, pentru ca are o experienta valoroasa pe ce inseamna make-up si frumusete.
Alina a fost a doua persoana care m-a intampinat,  cea care se ocupa de acest atelier si cu care am schimbat cateva cuvinte si am inteles ca brand-ul Bourjois nu este doar foarte frumos prin calitatea produselor, dar si prin calitatea oamenilor care il reprezinta. Am aflat ca Bourjois sustine blogosfera de beauty cu multe actiuni si sper sa pot intra si eu in acest cerc norocos.

Ce am facut concret in prima zi a fost mai mult teorie, Luiza ne-a povestit in detaliu si partea de ingrijire a tenului, ce facem dimineata si ce facem seara si am apreciat foarte mult ca am primit la inceput un chestionar prin care ea a putut evalua “elevii” si putut discuta lucruri de interes pentru noi, cei din sala….pentru ca eram si fete si baieti. Da, si baieti! si eu am fost surprinsa. Nu 1, nu 2…ci 3!

A fost o sesiune destul de interactiva si fiecare a putut sa spuna ce isi doreste sa invete, ce nu stie sa faca in materie de make-up si sa primeasca deja primele solutii direct de la Luiza.

Eu imi doresc de la acest atelier:
– sa invat sa folosesc iluminatorul…
– sa imi fac un make-up corect pentru mine , port ochelari permanent si am nevoie de un make-up adecvat
– sa stiu sa imi aplic si gene false daca ma apuca intr-o zi dorinta de asa ceva…pentru ca acum habar nu am cum se face;
– sa vad daca sunt capabila sa si aplic notiuni de baza de make-up, nu doar sa le citesc si sa le stiu in teorie….

In partea de final am invatat despre pensule…….Luiza a deschis o cutie care parca parea cutia de pensule a unui pictor celebru…pana la urma si ce face ea este arta si inca arta aplicata direct pe pielea oamenilor.
In cutie erau multe pensule….minim 20 cred eu din ce am putut numara ochiometric. Ne-a explicat rolul fiecarei pensule, dar mi-a placut cum a spus ca sunt cateva pensule pe care le poti folosi la orice, totul depinde de mana ta, de talent si de cum se aseaza pensula pe chipul pe care il machiezi.
Luiza ne-a spus despre ritualul de spalare al pensulelor….fetelor , aici am ramas masca, pensulele trebuie ingrijite ca si podoapa capilara proprie aproape….cu multa multa grija daca vrei sa isi pastreze forma si sa isi faca treaba bine. Nu va spun mai mult, mergeti la acest atelier daca puteti cand se va mai organiza si veti afla. Oricum la final de workshop m-am gandit deja sa va povestesc cele mai speciale lucruri pe care le-am aflat din acest atelier si cred ca spalatul pensulelor va fi un punct acolo pe lista.

Saptamana viitoare am urmatorul workshop :).

Initial ma gandeam ca poate fac o investitie de moft pentru mine, dupa primul curs pot spune ca eu consider ca nu este un moft, este o investitie pentru mine ca om si pentru mine ca si blogger. Sunt convinsa ca dupa acest atelier voi putea scrie si despre make-up, ati vazut ca eu nu prea abordez acest subiect pentru ca , desi imi place, nu ma prea pricep si nu gasesc cuvintele sa fac un articol dedicat voua pe teme de machiaj.

Promit in articolul urmator sa va postez si mai multe poze, acum am fost si cam emotionata si ma concentram puternic pe tot ce ne spunea Luiza.

Intrebari ? 🙂