Shalimar, Guerlain sau parfumul unei iubiri eterne

Primul review despre parfumuri incepe cu un parfum care are strans in el tot ce poate insemna iubire, Shalimar.
Campion la vanzari si notorietate este Chanel 5, asta stim, insa Shalimar are ceva ce Chanel nu a putut aduce niciodata in nici un parfum si nici o alta casa celebra care creeaza parfumuri.
In 1925, cand Jacques Guerlain a creat acest parfum, in Europa era perioada de revenire de dupa primul razboi mondial.…din ce stiu eu cultura interbelica a fost foarte frumoasa si boema. Lumea voia sa fie pace si liniste si cauta frumosul in orice….nestiind ca un al doilea razboi urma sa izbucneasca si sa termine batrana Europa.

Jacques Guerlain s-a inspirat pentru a crea Shalimar dintr-o poveste de iubire care si astazi emotioneaza pe oricine, povestea de iubire dintre imparatul SHAHJAHAN  si sotia lui Mumtaz Mahal.
 Cei doi au avut o poveste de iubire extraordinara, ea i-a fost alaturi si ca sotie si ca sfetnic, i-a daruit 13 copii si  din pacate cand a fost sa il nasca si pe al 14-lea …a murit….insa in ultimele clipe de viata si-a rugat sotul sa ii construiasca un mormant, sa se recasatoreasca, sa aibe grija de copii, dar la fiecare aniversare a ei sa ii viziteze mormantul. De durere si tristete, imparatul a albit in cateva luni, insa a ridicat minunatia Taj Mahal, una din cele mai frumoase constructii din lume, practic un mausoleu dedicat sotiei lui. Una din gradinile preferate ale sotiei sale se numea Shalimar…si de aici a preluat numele si Jacques Guerlain cand si-a numit creatia sa.
Parfumul Shalimar este mai mult decat o poveste si am observat ca se schimba ca si nota in functie de starea celui pe care o poarta. Devine agresiv atunci cand esti trist si are un miros imbietor atunci cand esti linistita. Practic si cand dormi isi schimba mirosul, eu am fost fascinata de acest parfum si nu i-am gasit o definitie, nu pot spune ca e un parfum oriental sau dulce, desi cam acolo este incadrat, e un parfum care e in armonie cu tine. De ceva ani am terminat parfumul Shalimar, am avut si crema de corp, si ma gandesc acum sa mi-l iau din nou. L-am retestat de curand si l-am redescoperit altfel.
Pe e-Bay se gasesc si variante vintage ale acestui parfum, variante de la lansarea sa, imi doresc sa am in colectia mea asa ceva, dar nu ma grabesc. E un parfum care va veni la mine atunci cand e monentul.
Daca aveti drum in vreo parfumerie in perioada aceasta de sarbatoare, incercati-l….sunt curioasa ce veti descoperi.
Va recomand sa il folositi doar daca sunteti pregatite sa primiti ceva frumos in viata voastra.