Samsara Guerlain, feminitate si serenitate

( imagine preluata de pe site oficial Guerlain www.guerlain.com)

Despre parfumurile de la Guerlain pot sa scriu un an….desi acum le dedic o parte din luna parfumurilor la mine pe blog.
Astazi va povestesc despre Samsara. Alt parfum considerat de majoritatea specialistilor ca un parfum cu note orientale si ceva mai greu…neindicat vara.
Si eu iar va spun ca  nu e asa.
E un parfum extrem de feminin, cu baza lemnoasa, santal si musc, cu note de varf florale – proaspete, bergamota , ylang ylang…descrierea completa o gasiti pe Fragrantica.
Jean Paul Guerlain a creat acest parfum inspirat de zona Tibetului , Samsara insemnand in sanscrita ciclul nasterilor si renasterilor, practic acea curgere a vietii sufletului omenesc care este fara sfarsit, desi noi ne incapatanam sa vedem sfarsitul si sa il marcam cronologic.

Pe site-ul Guerlain va puteti face un fel de “consultatie” pe tema parfumului care vi s-a potrivi, mi-am facut si eu aceasta diagnoza si mi-a iesit…Shalimar, despre care am scris mai inainte.

Guerlain mi se pare oarecum ca ar completa Shalimar-ul, sunt doua parfumuri care merg pe ideea de frumusete plina de intelesuri, o frumusete considerata misterioasa de unii sau extrem de umana de altii.

Fara suparare, insa ambele parfumuri nu sunt de club sau de mers la supermarket … greseala asta am facut-o si eu si nu stiam de ce parfumurile astea parca isi pierdeau din farmec. Poti sa le folosesti la birou, mai ales daca nu ai o munca foarte agitata, sa mergi la un eveniment , intr-o vacanta relaxanta.

Samsara e un parfum pentru o femeie care se accepta pe sine, asa cum e, si isi gaseste un echilibru in sine. Mai simt uneori Samsara pe cate o persoana agresiva in exprimare, comunicare, sau extrem de zeloasa in a se face remarcata ca si prezenta…..nu e parfumul care sa ajute la asa ceva.

Si e un parfum extrem de indicat pentru o mireasa…dar o mireasa care se casatoreste din dragoste si face nunta sa se poata bucura de ea, nu sa faca campanie de marketing. E parfum pe care va invit sa il purtati de Paste , se potriveste perfect si de Craciun.

Va doresc sa puteti sa va inspirati din acest parfum de cate ori va doriti.