Cum sa fii un beauty influencer relevant

Vad deja minim 3 perechi de gene care se dau pe spate la citirea acestui titlu. Da, beauty influencer relevant nu inseamna neaparat cineva cu cifre mari si mii si zeci de mii de fani. Nu, deloc. Un beauty influencer relevant este si pentru simplul fan si pentru marcile de cosmetice un interlocutor care cunoaste domeniul. Esti beauty influencer, asta inseamna ca trebuie sa stii diferenta dintre o apa micelara si un lapte demachiant sau ce inseamna machiaj de lux si ce inseamna produs de machiaj drugstore. In fine, sunt multe alte detalii, insa am mentionat cateva lucruri pe scurt. Un beauty influencer relevant poate vorbi despre un ruj cateva minute fara sa spuna doar super, genial si misto.

Apreciez un beauty influencer care a trecut prin multe experiente si experimente pe zona de cosmetice. Daca tot universul lui se reduce la acelasi fond de ten, aceeasi crema si eternul makeup cu codita neagra la ochi, relevanta nu prea vad pe unde e.

Si daca esti mai la inceput de drum si mai pe la mijloc, e bine sa iti faci un mic plan de postari. Fa asa incat in fiecare luna sa aduci oamenilor care te citesc o informatie pertinenta pe domeniul de frumusete.

Cand scrii companiilor de cosmetice, nu e suficient sa le spui ca iti plac produsele lor, ci sa si le dai niste link-uri cu postari care demonstreaza aceste lucruri. Nu e neaparat sa ai postari dedicate sau articole intregi despre acel brand, dar macar sa fie mentionate in ceva. Sunt si in postura de PR pentru mai multe marci si mereu stau si ma intreb de ce cineva ar scrie ,,imi plac produsele” cand nu are nici macar o umbra din acea parere si reflectata in ceea ce posteaza.

Invata sa scrii un review. Nu e neaparata nevoie sa mergi dupa regulile si structura altora. Iti poti crea propriul stil de a face un review. Poti fi mai cu povesti sau mai cu detalii tehnice, insa pe langa doza ta de epitete, lasa si ceva informatii obiective.

Am vazut ca mai nou toata lumea e specialista in serurile cu acid hialuronic si in exfoliantele chimice. Daca la capitolul acid hialuronic nu m-ar deranja atatea recomandari, din contra, la exfolierea chimica ma mira putin avantul de a le recomanda si de a insista in folosirea lor. Chiar mie imi scria cineva recent un mesaj privat si ma incuraja sa mai incerc din acizii exfolianti, ca daca tot o sa incerc nu ma vor mai deranja. E bine sa stii ca exfolierea chimica e periculoasa pentru cineva cu ten sensibil si care reactioneaza imediat la aplicarea unui asemenea produs. Iar chestia asta ca ,,la mine a functionat” nu e valabila pentru toti.

Scrie si despre ce chiar folosesti, nu doar despre produsele din campanii. Nu degeaba spunea Zoso ca unele beauty influencerite se dau cu marci precum Paula’s Choice, dar comunica despre Plush Bio sau Vichy ca asa au luat bani. Pe mine ma amuza si postarile despre parfumuri al celor care scriu despre un parfum poate o data pe an. Iar faptul ca acele postari mai sunt si platite imi arata clar ca PR-ul acelui brand vizeaza gloata si nu clientul real de parfum. Si apoi se mira ca parfumul adoarme pe raft.

Stiu ca editarea e necesara ca pozele sa arate bine, insa semnaleaza cand e multa editare, adica nu prea mai are legatura cu realitatea si e mai mult arta, ca sa nu zic ca o mica minciunica cu poleiala de ,,arta”. E corect ca al tau cititor sa stie ca fata ta are totusi pori vizibili sau riduri, ca uneori ai o zi mai proasta si ca orice om mai ai un cos sau cearcane.

 

 

Iti reamintesc si seria mea de clipuri #profadeinfluencereala, poti te ajuta sa gasesti acolo niste idei.

 

Surza poza: Fashion gone rogue

 

Clubul BeautyBarometer

A fi frumoasă nu ține doar de cosmetice, intră în Clubul BeautyBarometer ca să afli mai mult decât simple știri de beauty.

*Prin abonare confirmi că ai peste 16 ani și ai citit termenii și condițiile