Discutie intre fete – contraceptia

Contraceptia este un aspect al vietii femeii moderne care are multe implicatii. Multa vreme am crezut ca acele pilule mici cu hormoni sunt inofensive si ca ne putem controla fertilitatea cu ele. Sunt si eu printre cele care am luat anticonceptionale pe o durata de 8 ani, din fericire efectele adverse au fost reduse, pentru ca nu am fumat si pentru ca am o viata mai echilibrata. Solutiile locale sunt nesigure, par uneori inconfortabile, insa azi o am veste buna: Pharmatex!

Pharmatex aduce doua produse dedicate contraceptiei locale: capsule vaginale moi si crema. Mie imi suna bine amandoua. Capsulele mi se par mult mai prietenoase decat clasicele ovule, iar crema cu aplicator mi se pare si mai placuta de aplicat.
Hai sa vedem ceva informatii oficiale:

Pharmatex® capsule este o metodă contraceptivă locală fără limite legate de vârstă, de condiţiile fiziologice sau de o patologie medicală, fiind recomandată de Organizația Mondială a Sănătății ca metodă contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricţie medicală. Pharmatex® capsule conţine clorură de benzalconiu, care este un spermicid și un antiseptic în același timp.Efectul spermicid constă în împiedicare contactulului dintre ovul și spermatozoizi, în primul rând prin imobilizarea spermatozoizilor și prin distrugerea membranei celulare și în al doilea rând clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând deasemenea pătrunderea spermei.”
Din informatiile primite, va mai pot spune ca aceste produse nu au nici o contraindicatie si trebuie doar sa nu le folositi impreuna cu alte tratamente vaginale care contin estrogeni. Pot fi folosite si de mamici in perioada alaptarii si de persoane trecute de 35 de ani fara nici un fel de risc.