Fleurance Nature, cosmetice bio a la francaise

Fleurance Nature este o marca a carei produse le-am vazut prima data in Franta. In drogheriile frantuzesti, produsele bio erau o constanta de multi ani si cand mergeam la cumparaturi, plecam mereu cu tot felul de produse necunoscute. Prima data de la Fleurance Nature am folosit niste ape florale, le aveam si in format mini si le tot purtam prin posete sau portfarduri.

M-am bucurat cand marca a aparut oficial in Romania si iata-ma deja dupa aproape o luna de incercat cateva produse.

Fleurance Nature, peste 40 de ani de experienta in cosmetice bio

Fleurance Nature face parte din acea generatie de companii cu experienta indelungata. Au facut pionierat in domeniul cosmeticelor bio, atunci cand fondatorul, Michel Descamp, a hotarat sa nu mai puna pesticide in culturile lui. A observat ca si beneficiile plantelor provenite din culturi fara pesticide erau evidente. Treptat au aparut produsele cosmetice, dar si diverse remedii naturale, pe baza de ingrediente vegetale din culturi certificate ecologice.

Echipa Fleurance Nature numara si biologi, precum si ingineri agronomi care se asigura ca fiecare ingredient vegetal ce ajunge in cosmetice este fara urme de pesticide.

Fleurance este o localitate atestată înca din 1272 în regiunea Gers. Gers este și locul unde s-a născut renumitul personaj d’Artagnan, pe numele lui adevărat Charles de Batz. Toata zona este renumită pentru agricultura biologică, pentru specialitățile gastronomice, pentru cognacul Armagnac și pentru felul în care oamenii celebrează fiecare masă. Aici se spune că fiecare masă este un motiv de sărbătoare. In această zonă există un mare grad de longevitate al locuitorilor. Să fie doar un paradox?
Fabrica și sediul Fleurance Nature isi au locul intr-o zonă privilegiată, inconjurate de o grădină cu peste 200 de specii de plante unde de asemenea sunt privilegiate insectele, în special albinele, și păsările, intr-o armonie perfectă. Fleurance Nature a dezvoltat un parteneriat cu les Jardins de Coursiana, complex de grădini extraordinare ce adăpostesc plante și vegetație de excepție, sursă de inspirație și producție pentru Fleurance Nature.

Garantia Bio a produselor Fleurance Nature

Toate produsele cosmetice Fleurance Nature sunt certificate bio în raport cu cerințele Cosmebio și nu au fost niciodată testate pe animale. Fleurance Nature acordă o mare atenție acestui aspect și se asigură că fiecare ingredient ce ajunge în produsele sale cosmetice nu a fost testat pe animale și vine din surse etice.
Logo-ul Cosmebio garantează că 95% din compoziția cosmeticelor este naturală și ca 95% din ingredientele vegetale au proveniență agricultura ecologică.
Cosmeticele Fleurance Nature nu conțin parabeni, ftalați, fenoxietanol, PEG, PPG, silicon, parfumuri de sinteză.
Fleurance Nature garantează că în ingredientele de natură vegetală nu există molecule de pesticide, ierbicide, antibiotice, hormoni de crestere sau OGM.

Experienta mea cu Fleurance Nature

Fleurance Nature Balsam universal cu aloe vera este produsul pe care l-am folosit mult in aceasta perioada. Este ca un unt de corp ceva mai fin, o textura alba densa, care insa se topeste la contact cu pielea. Este o crema de corp excelenta si l-am folosit si pe ten, mai ales in perioadele cand simt ca in special pielea pometilor devine foarte uscata. Contine unt de shea provenit din comert echitabil. De asemenea, contine extract de aloe vera si este potrivit pentru toata familia. Pretul de 49 de lei mi se pare foarte decent pentru un produs bio.

Fleurance Nature Cremă de mâini cu verbină tropicală in format de 30 ml este o crema perfecta de luat in poseta si chiar in avion. Cremele de maini Fleurance Nature au diverse arome placute si costa doar 19.8 lei. Contin unt de shea si aloe vera, iar parfumarea se face cu aromele naturale vegetale, nu parfum de sinteza.

Fleurance Nature Gel bio cu aloe vera este un fel de produs pentru trusa de urgenta a familiei. Vi-l recomand de luat in vacante sau sa il aveti in casa daca aveti copii si nu numai. Se foloseste in caz de mici zgarieturi, accidente minore ale pielii si post arsuri solare usoare.

Aceste 3 produse mi-au fost trimise din partea lor, dar am deja pe lista alte dorinte. Pentru ca am primit si esantioane din serul antirid Elixir Royal, as fi curioasa sa incerc si produsele lor pentru ten. Totodata, gama corporala cu argan este o alta tentatie.

Marca fiind noua pe piata noastra si mai ales fiind bio, e posibil sa nu fie atat de vocala si vizibila. Tocmai de asta cred ca fiecare atunci cand descopera o marca care inseamna si un gest de responsabilitate fata de natura, mediu, precum si fata de profesia de producator de cosmetice, poate spune mai departe. Eu recunosc ca sunt mai putin impresionata de cifre si ecouri comerciale, imi plac marcile care au si ceva de spus in sensul de a ne face mai constienti de impactul asupra mediului.

Cei de la Fleurance au renuntat la acele ambalaje conventionale, adica cutiile care vin peste flacoanele de produs. Pe mine nu ma deranjeaza, mai ales ca sistemul lor de sigilare este eficient. Prefer sa stiu ca mai putin plastic si mai putina energie au fost in joc atunci cand s-au produs aceste cosmetice.

Voi ati incercat pana acum ceva de la Fleurance Nature? Folositi cosmetice bio?