Frumusetea si operatiile estetice

Acum vreo 8 ani am vazut prima data in viata mea o fata proaspat operata la nas. Era inca in faza de convalescenta, avea ochii vineti, fata acoperita cu o esarfa.
Acum vreo 5 ani am vazut in anturajul meu o persoana proaspat operata pentru marire de bust, cu tot felul de bandaje pe sub bluza  si cu analgezicele dupa ea.
Acum 2 ani si 8 luni eu faceam o cezariana ca sa aduc pe lume un copil minunat  si am vazut ce inseamna o sala de operatii, ce inseamna o anestezie doar partiala si o recuperare in terapie intensiva.

Deja de vreo doi ani de zile, subiectul operatiilor estetice invadeaza mass-media si anturajul meu ca ceva normal, adica o operatie estetica este vazuta ca si mersul la salon…numai ca la spital stai ceva mai mult.

Stiu ca multe dintre cele care imi cititi blogul va ganditi la o operatie estetica sau va doriti una. Nu stiu cat de bine va documentati si cat de mult va motiveaza acest lucru, insa vreau sa va spun cateva lucruri care sper sa va faca sa va ganditi de mai multe ori inainte de a va aseza pe masa de operatii si de a accepta o anestezie totala si o interventie chirurgicala in toata puterea cuvantului.

orice operatie estetica inseamna o pregatire preoperatorie ca pentru orice interventie chirurgicala, care nu inseamna ca niste fete frumoase imbracate in roz o sa vina sa va deseneze pe unde sa ajusteze, ci inseamna analize, investigatii si apoi pregatirea de anestezie;
o anestezie totala nu este o joaca. Cand trebuie sa faci o operatie menita sa iti aduca un plus de sanatate poate merita acest risc, o anestezie totala inseamna de fapt o coma indusa, o punere pe stand by a sistemului nervos care implica multe riscuri. Exista riscuri majore. Nici nu vreau sa le pomenesc.
recuperarea dupa o operatie estetica inseamna terapie intensiva, revenire de dupa anestezie si remobilizarea fizica, inseamna sonda ca sa urinezi, urmarirea unei cicatrici, recuperarea ta fizica, pierzi niste sange pe care corpul tau trebuie sa il refaca, inseamna tratamente diverse post-operatorii, antibiotice, analgezice, pansamente , perioade cu dureri, in care nu vei putea sa iti vezi de viata ta in mod normal , nu o sa poti face multe lucruri singura.

Este adevarat ca uneori ceea ce dobandesti prin acea operatie ar putea sa merite tot efortul tau de a suporta saptamani si chiar luni de suferinta fizica. Gandeste-te cat stai pansata la un deget daca ti-l tai din viteza la bucatarie si mai ales cat te doare daca incerci sa ridici ceva exact cu mana ranita, daramite sa ai niste cicatrici in zona bustului, a picioarelor sau a fetei…..

Vreau doar sa te fac sa te mai gandesti inca o data inainte de a te urca pe masa de operatie.

O sala de operatii arata asa:

Un salon de frumusete arata asa:

Orice femeie e frumoasa si trebuie sa isi caute frumusetea, insa fa intai ceea ce depinde de tine si ceea ce nu agreseaza corpul tau.