Happy Monday (105)

Happy Monday este astazi despre recunostinta. In primul rand sunt recunoscatoare pentru tot ce sunt. Si desi un pic ma ia melancolia ca trec de un prag de varsta, iau emotia asta ca antrenament pentru multele viitoare praguri.

Ieri am stat cu picioarele in iarba si m-am asezat direct pe pamant undeva, la Dunare, asteptam momentul asta dupa multe zile de munca. Evident as putea face asta si in gradina blocului, insa cred ca as incalca niste norme sociale si vecinii mei m-ar privi un pic ciudat. Nu sunt inca pregatita, dar eu visez inca la momentul cand vecinii vor iesi sa stea in gradina blocului, nu doar sa o munceasca sa arate estetic.

Ieri am reusit sa fac multe exercitii de respiratie invatate la sedintele de Yoga cu Ionela Patrascu, apoi am facut in padure un exercitiu de shotokan traditional invatat de la Sensei Stefan Stanciugelu, exercitiu care ma ajuta sa si respir, dar si sa ma concentrez pe efort fizic in asa fel incat sa nu ma obosesc. Va spun cu toata deschiderea asta as face zilnic. Insa treptat va veni si acel moment.

Astazi de la 7 fara ceva am inceput ziua, intai cu lucruri de gospodarire, am si acum o supa pe foc si agenda scrisa si pe caiet, dar si in Google Calendar. Am mai citit si 3 pagini dintr-o carte. Panda m-a privit nemultumita ca nu ii pusesem toate bobitele. Ideea e ca trebuie sa manance mai putin, e mai bine pentru sanatatea ei. In iunie Panda implineste 7 ani.

As vrea insa sa trec acum si pentru totdeauna cateva lucruri in agenda mea si in agenda voastra:

  1. Fa zilnic ceva pentru tine
  2. Citeste in fiecare o pagina dintr-o carte care iti place
  3. Plimba-te doar pentru placerea mersului
  4. Vorbeste cu un batran
  5. Vorbeste cu un copil
  6. Savureaza un pahar cu apa buna
  7. Fii generos catre cineva fara nici un motiv

Gandul de azi: sunt recunoscatoare pentru tot ce sunt si apoi pentru tot ce am.