Happy Monday (107)

Sa va uitati un pic la Happy Monday trecut si cred ca veti observa o legatura. Ceva legat tot de o plimbare la Brasov. Adevarul ca acest oras imi da o stare tare buna. Imi place enorm zona veche a orasului, cu case vechi, magazine micute. E genul de oras unde mi-ar placea sa traiesc. Eu am oroare de blocuri mari, de orase moderne. Imi aduc aminte cat am suferit cele 10 zile la New York petrecute intr-o delegatie. Aveam deja atacuri de panica de atatea blocuri si de mirosul de metal.

Inclusiv cand am ales locuinta din Bucuresti, am zis ca nu vreau bloc nou si nu turn, sub nici o forma. Nu ma incanta deloc cartierele noi, blocurile facute parca de un arhitect fara emotii si cu gesturi robotizate.

Saptamana trecuta am combinat o plimbare ca de vacanta cu ceva munca. Am preferat sa imi iau laptopul dupa mine si sa am parte de pauze cu adevarat relaxante. Bucurestiul devenise insuportabil la peste 35 de grade Celsius. In Brasov m-am bucurat si de 17 grade dimineata si maxima de 28 la pranz. M-am plimbat mult, am mers un pic si prin imprejurimi.

Marea nemultumire a venit din faptul ca doar in doua zile am avut o scurta pauza de lectura. Imi lipseste enorm cititul pe indelete, asa cum vreau eu. Insa am multe lucruri ce tin de munca, proiecte la care am lucrat toata vara si va mai urma.

Incep saptamana cu multe ganduri in minte, amestecate. Nu am in minte ceva anume pentru acest articol ce trebuie sa va invite la o zi de luni fericita. Insa privind cu mult realism in jur, pot spune doar ca sunt recunoscatoare pentru ce sunt si ce am. Tot calatorind prin tara, am revazut si multe zone mai sarace, unde oamenii isi duc cu greu traiul asteptand banii trimisi de copiii aflati la munca in strainatate.

Am facut un scurt popas in statiunea Slanic Moldova si senzatia e similara cu cea pe care am avut-o in Baile Herculane. Zona e minunata, insa slab administrata si turistic aproape neutralizata. E pacat sa vezi asa zone, dar in fine, e o realitate in care traim.

Gandul de azi: mai bine o pagina de carte citita decat deloc.