Happy Monday (11)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana. In dimineata asta mi-ar placea sa va aduceti aminte de un moment de nebunie frumoasa pe care l-ati trait. Este imposibil sa nu fi facut ceva care sa frizeze putin nebunia si extravaganta, iar specialistii spun ca lucrurile astea merg de minune facute pana la 30 de ani. Si ca de obicei, specialistii precum si cercetatorii britanici se inseala. De asta imi place mie mai mult francezii. Pentru ca pentru ei si in cultura lor, les petites folies, micile nebunii, se pot face la orice varsta.

Am revazut aseara un film in care se perinda nebuniile a doi britanici care isi regasesc de fapt fericirea in Sudul Frantei, printre vii si printre micile frivolitati frantuzesti.

Ce inseamna de fapt sa iti permiti mici nebunii? Inseamna ca in final sa iti lasi instinctul sa revina la locul lui si sa lasi bucuriile simple sa iti faca placere. Un mic dejun copios, poate chiar cu tiramisu, o alarma lasata sa sune sau un parfum ,,nepotrivit” purtat de la prima ora. Si pentru asta chiar as recomanda Tresor La Nuit A la Folie de purtat la prima ora, desi in numele acestui parfum ai putina ,,noapte”, adica ,,nuit” si ,,a la folie”, adica si putina nebunie.

Regulile rigide ale vietii le-am creat tot noi, mai mult pentru a supravietui relatiilor sociale si labirintului mercantil in care ne invartim de mici. Facem scoala ca sa ne putem integra, chipurile, sa devenim apti de a ne castiga painea, mergem apoi sa muncim joburi despre care nu stim decat ca dau bine si ca ne aduc satisfactii materiale. Nebuniile sunt rezervate pentru vacante sau pentru momente pe care le uitam repede si le incuiem in sertarele memoriei. Le incuiem degeaba, pentru ca, exact ca si un parfum obraznic, vor iesi pe undeva si se vor simti.

Gandul de azi: fa o mica nebunie in fiecare zi, chiar si daca inseamna doar sa alegi un parfum ,,nepotrivit”. Si pentru ca e Happy Monday, ce parfum alegi azi?