Happy Monday (113)

Este happy monday, lunea fericita. La cat am plans in ultimele zile, ma agat cu unghiile sufletului de un perete al superficialitatii ca sa inchid seria asta si sa zambesc mai mult.

Am avut cateva momente de amintiri triste, tata a murit pe 4 ianuarie acum 3 ani. Sau 4. Nu mai stiu. Apoi la cateva zile, in aceasta luna, a murit mama unei prietene. Apoi o invalmaseala de emotii si temeri m-au dus prin toate cotloanele angoasei. Culmea ca au fost si momente cand asa o liniste simteam ca primesc de undeva si aveam senzatia aceea pe care o ai pe plaja, dimineata, cand rasare Soarele.

Oarecum viroza pe care am avut-o cam doua saptamani parca a fost ceruta de tot angrenajul carnii mele. Undeva cred ca inteligenta corpului uman isi regleaza singur lucrurile. Virusii in general sunt entitati foarte inteligente si istoria medicinii spune cum ei transmit informatii intre organisme. Si cred ca undeva a fost asa mare nevoie de o pauza incat fiecare celula si-a cerut dreptul la un amor ilicit cu un virus banal.

Trecand de doua ori in viata asta prin surmenaj clinic, am aflat tot de la medici cat de inteligent este creierul uman. Nu ii dai odihna, si-o ia singur si te pune jos. La propriu. Pana intelegeti ca viata e un dar prea mare ca sa il calci in picioare cu o autoflagelare.

Deja 4 paragrafe care probabil v-au facut sa inchideti articolul si sa spuneti ca ati prefera un TikTok cu pisici. Eventual cu cele doua pisici virale care au umplut internetul.

Si ca sa radem, hai sa va spun cateva idei la care ma gandeam in zilele cand am stat mai mult la pat. Deci funny stuff mai jos.

As putea promova slabitul cu sirop de tuse. Da, daca il bei doar pe el 5 zile combinat cu ceai, scazi garantat 2 kilograme.

Uneori un muc este mai asteptat decat un orgasm. Nu radeti, cine a facut vreodata obstructie nazala de la atatea mucozitati, stie despre ce vorbesc.

Am invidiat pe toti barbatii ce trag cate un scuipat pe strada din strafundul gatului. Ar trebuie sa se faca un training si mimozelor ca mine, nu de alta, dar la o laringita, sa stii sa tusesti si sa scuipi face uneori diferenta intre 2 ore dormite in 24 ore versus vreo 8.

Pare ca undeva acest virus a venit cu o mare incarcatura de Emile Zola si Charles Baudelaire, la cate scarbosenii si dejectii am insirat aici.

De vreo saptamana am inceput sa ma parfumez si a fost ca un vis. Am avut vreo doua zile cand am exagerat cu Adulther de la Maison Olfactif, este o obsesie din noiembrie-decembrie anul trecut si nu-mi mai trece. Duminica am facut un layering din 5 parfumuri. Eram prea dorita de o exaltare olfactiva.

Concluzia: suntem carne si emotii, lacrimi si excretii, ganduri si zambete idioate, temeri si hazardari. Sa le gasim locul la toate.