Lentilele de contact, accesoriul unui machiaj special

Am admirat mereu femeile cu acei ochi albastri sau verzi
care iti raman marcati in memorie. Chiar am machiat o fata cu ochi verzi superbi si imi dadeam seama ca orice machiaj arata de o suta de ori mai bine asociat cu asemenea ochi decat
mi-ar fi stat mie cu banalii mei ochi caprui.
Lentilele de contact colorate mi-au fost multa vreme antipatice. Ma si gandeam cum o fi sa imi bag ceva in ochi si cum o sa ma simt cu un corp strain taman pe retina mea. Vazand insa la ce nivel de tehnologie s-a ajuns astazi, ma gandesc ca imi va fi mult mai simplu sa am privirea asemanatoare cu a unei feline ca cea din poza de mai sus.
Inca sunt in faza de documentare, insa discutand si cu medicul oftalmolog pe care eu il vizitez minim o data pe an pentru ca port ochelari de la 7 ani, am aflat ca temerile mele legate de purtarea de lentile de contact sunt cam nefondate.  In primul rand am inteles ca pentru problema mea, hipermetropia, purtarea de lentile de contact chiar ar fi indicata, ma refer la lentile de contact de corectare a vederii. Purtand de atatia ani ochelari, ar trebui sa mai renunt din cand in cand la ei si sa indraznesc sa port si niste lentile.

Daca respect toate regulile de aplicare care vin la pachet cu orice fel de lentile de contact de calitate, nu am ce sa risc.
Ce m-a bucurat si mai mult a fost sa aflu ca noile tehnologii fac in asa fel incat sa nu mai ai efectul acela de reflex aiurea sau de halou si te ajuta sa iti si mentii o sanatate oculara buna. Eu ma confrunt uneori cu o uscaciune a ochilor si din cauza lucrului la calculator, dar si din cauza poluarii din Bucuresti.
Eu ramasesem in minte cu fazele alea din filmele americane unde arata cate o tipa cautand pe jos intr-un bar lentila de contact cazuta pe jos din cauza ca a sughitat. Ei, se pare ca asta se mai intampla doar in filmele de comedie, lentilele din noua generatie stau si bine acolo unde le pui si sunt si mai usor de aplicat.
Iar ultima chestie mi-a pus capac. Machiam o tipa, ma uitam ce ochi limpezi si frumosi de caprioara avea. Si la un moment dat ii fac un compliment pe tema asta, o intreb si ce crema de ochi foloseste si ea imi zice ” Pai am lentile de contact”. Am ramas putin suspendata pentru ca nu prea este indicat sa machiezi o persoana care are lentile de contact, cam asa zice la carte. Ii explic eu ca nu prea ma simt ok sa continuam machiajul ochilor asa intens cum si-l dorea si mi-a spus ca este a nu stiu cata oara cand se machiaza cu lentilele de contact la ochi si ca nu a avut niciodata vreo problema. Si am continuat, cu grija bineinteles, si machiajul a iesit perfect.
Am tot studiat subiectul lentilelor de contact, si de corectie si colorate, si incep acum sa ma  documentez si despre faza de achizitie a unor lentile de contact.
Am gasit magazinul online Lensa unde cel putin am o baza de documentatie mare, am gasit aici toate lentilele de contact posibile si imposibile.  Ma tenteaza momentan cele de purtare zilnica, care dupa o zi se inlocuiesc, ca sa vad cum ma simt cu ele.
Voi ati purtat lentile de contact? Cum vi se par? Ce imi recomandati?