MAC Cosmetics, make-up trends toamna iarna 2015

Atunci cand vine vorba de MAC, stiu ca este vorba de filozofia machiajului dusa la un nivel maxim. Intalnirea cu profesionistii din echipa MAC Cosmetics, in special cu Netta Szekely, inseamna acel moment cand ai senzatia ca the Makeup Bible se deschide in fata ta. Trendurile de toamna iarna, sintetizate in 4 trenduri majore, arata ca machiajul revine si reimbraca chipurile. Machiajul nu se mai ascunde, ci redevine punct central si focus al noilor trenduri de imagine.

Beautiful and damned
Este o acutizare a negrului, negru scos din tipar, negru aplicat pe buze, negru pe linia pleoapei inferioare, negru aplicat un pic grosier sau foarte transant. Tenul perfect este obligatoriu si litera de lege pentru ca negrul sa isi arate maretia si sa lase loc makeup artist-ului sa creeze.

Red 70s
Buzele rosii par ceva banal, deja un trend obosit de atata uzanta. Nu, nu este clasicul red lips, este rosul care devine expansiv, se dilueaza in machiajul ochilor si al fetei, rujul poate fi folosit pe post de blush sau eye shadow. Buze rosii mai apropiate de un look senzual si nu de acel look de lady.

Love Worn
Perfectiunea nu inseamna neaparat frumos si in nici un caz senzual. Machiajul perfect trasat nu ar mai lasa frumusetea naturala sa iasa la iveala.  Ca atare acel machiaj “imperfect”, acel machiaj care pare mai degraba trasat de ceea ce se intampla sau distorsionat de trecerea unei zile este machiajul care naste senzatii si imagini unice.Ceva ce a mai ramas dintr-o linie trasata sau dintr-un smokey eyes poate spune mai multe despre o femeie decat un machiaj perfect si conventional.

Strenght of Beauty
Este trendul meu favorit. Joc de lumini si umbre, cel mai greu de realizat in acelasi timp. Vrei ca tenul sa para nemachiat, sa scoti in evidenta luciul unei pleoape sau roseata ciudata a unui pomete fara ca sa para ca ai aplicat ceva. Ador acest trend si personal as purta numai acest gen de machiaj. Este evident ca este vorba de un joc de texturi, de culori neutre si aprinse in acelasi timp. O mare provocare pentru un makeup artist, sa stie unde sa inceapa si mai ales cand sa se opreasca.

Si sa reluam trendurile, insa nu cu face charts, ci cu machiaje emblematice propuse de MAC. Va fi simplu sa ghiciti fiecare trend.

Si look-ul meu favorit: