Beauty blogger TO DO list

Vorbeam zilele trecute cu o bloggerita de beauty pe care sigur o cunoasteti, Lorena, si eu spuneam ca a fi blogger de beauty nu inseamna sa te trezesti zilnic cu pink cupcakes pe noptiera si sa mergi la SPA saptamanal. Si incep intai prin a va arata biroul meu de lucru care este dedicat partial si blogului. Deci vorbim de un birou si nu de un sezlong roz.

O sa va spun pe scurt ce inseamna viata de beauty blogger din perspectiva mea.
Sa incepem de luni.

Luni
Daca ma trezesc foarte devreme, am timp sa scriu si un articol. Simt nevoia ca sa incep sa scriu de luni.
Printre task-urile jobului mai raspund la comentariile de pe blog, mai verific mailul de blog si raspund in masura in care pot.
Imi fac un mic plan saptamanal de care stiu ca nu o sa ma tin, dar eu il fac.
Verific ce evenimente urmeaza in saptamana respectiva si mi le trec in calendarul din Outlook ca sa ma notifice, sa nu uit de ele.
Daca primesc produse la testat, fac poze, postez pe Instagram sau pe Facebook si cam atat.
Seara mai incep vreun articol daca am idei. Mai fac ceva browsing pe net sa vad ce noutati mai sunt in materie de cosmetice.

Marti
Incep sa vina comunicatele de presa. Le triez. Nu pot sa scriu despre toate.
Verific ca de obicei mailuri, mesajele fanilor de pe Facebook si raspund la mailuri.

Miercuri
Vin cam cele mai multe mailuri cu comunicate de presa, noutati, sosesc si noutatile.
E zi si de evenimente de obicei, daca am eveniment ma pregatesc sa plec, nu fara iPad la mine.

Joi
Deja stiti – mailuri, scriu articole, raspund la mesaje.
Joia sunt si mai multe evenimente, vad ce am trecut in agenda si ma duc la cele la care pot ajunge.
Incep sa pregatesc articole mai multe, vine week-end-ul si eu stiu ca atunci lumea are timp de stat pe net. De fapt vinerea e zi mare de stat pe net….banuiesc ca nu prea mai aveti chef de munca si atunci preferati sa cititi bloguri.

Vineri
Daca am avut miercuri si joi evenimente, ma cam grabesc sa scriu despre ele.
Daca am produse sosite la testat despre care vreau neaparat sa va scriu….acum e momentul.

Sambata si duminica
Zile cu multa treaba – imi pregatesc poze, incep articole, le scriu, le programez…week-end-ul inseamna activitate multa pentru blog.
E momentul sa ma lamuresc asupra produselor primite la testat, sa ma hotarasc ce produse doresc sa le pregatesc pentru concursuri sau pentru Testeaza si tu. Tot acum pregatesc colete daca am de trimis premii.

3 ore pe zi in medie sunt dedicate blogului meu. Dar vorbim de 7 zile. 21 de ore pe saptamana, inseamna un job part-time. Nu am inclus aici timpul pe care il consum cand imi mai fac mie poze cu machiaje etc….desi asta apuc mai rar sa fac. La fel nu am pus timpul pe care il consum sa imi fac ordine in produsele cosmetice, sa nu uit pe care le-am desfacut si le-am inceput…si tot asa. Ordinea este foarte importanta pentru mine, altfel as consuma timp pe care nu mi-l permit.

Si am o agenda dedicata blogului pe care imi notez faimosa TO DO list, adica ce am de facut. O incep luni si duminica am surpriza sa o bifez pe toata.

Voi va tineti un TO DO list? 🙂