Beauty blogging workshop, al treilea

Workshop-ul din mai a fost o incercare, a fost ca un test pentru mine, un test in fata catorva bloggerite de beauty sau viitoare bloggerite. Stiam ca am multe de spus, eram cu pielea batatorita dupa atatea training-uri tinute si am zis ca nu am cum sa nu reusesc sa fac ceva bun, mai ales pe o zona pe care sunt pasionata. Am avut si incurajari si descurajari si chestiile acestea se mentin. Stiam de la inceput ca atunci cand vrei sa faci ceva pentru o comunitate de oameni cu preocupari comune nici nu e normal sa am numai sustinatori, chiar ar fi fost suspect.

A urmat workshop-ul din iunie cand lucrurile s-au consolidat si am inteles ca in blogosfera de beauty exista dorinta de a face ceva “impreuna”, nu doar la modul declarativ, ci la modul concret. Cam toate fetele trecute prin cele doua workshop-uri au spus lucrurilor pe nume, vor sa transmita informatii, vor sa stie ca vocea lor ajuta consumatoarele de frumos si vor sa fie percepute ca niste “comunicatori” si nu “piscotarese” care doar merg la evenimente si pleaca cu “goodies bags”. Este nevoie si de partea de evenimente, de networking, de testare produse, insa nu asta e scopul blogging-ului. Cand a trebuit sa punem in balanta “produse gratis” versus “informatie” toate am spus ca ne ajuta mai mult informatia.

Al treilea workshop, realizat acum recent ( 13 septenbrie 2014) si de la care am inca impresii proaspete, a pus punctul pe i – chiar si bloggerite cu experienta si deja confirmate de catre cititori -prin numar de afisari si prin numarul de fani de pe Facebook – au recunoscut ca au nevoie de ideea de comunitate, de o colaborare onesta si transparenta. Nu vrea nimeni ajutor, pentru ca nu suntem neajutorate, dar fiecare dintre participante  a spus intr-un fel sau altul ca are nevoie sa le cunoasca pe celelalte bloggerite, sa stie ca poate cere o recomandare/ un sfat/ un raspuns la o intrebare si ca are nevoie si de o comunicare mai fluida cu reprezentantii din industria de beauty – fie ca sunt PR-ii companiilor sau agentiile care le reprezinta. Si inca o data am confirmat cu toate  ca informatia ne ajuta mai mult decat produsele primite . Contributia Taviei de la Chicprofile, pro-beauty blogger-ul prezent la eveniment, a stabilit foarte clar ca informatia aduce evolutie si continutul de calitate, adica autentic si la obiect.

Informatia ne face credibile in fata cititorilor si ne aduce o reputatie buna. De asta avem de castigat cand putem anunta repejor aparitia unei noutati, cand putem da detalii despre culorile dintr-o noua gama de rujuri si cand putem sa ne anuntam cititorii unde vor fi anumite promotii.
Cred ca voi, cele care imi cititi blogul, reveniti pe blog pentru informatii utile pe care le gasiti pe blogul meu si mai ales daca le gasiti si la timp.

Photo credit: Stephanine.co

Am insistat mult pe reputatia pe care ne-o facem online si cred ca aici voi, cititorii mei imi veti da dreptate. Reputatia se formeaza din fapte, din lucruri, imagini si cifre pe care voi le gasiti singure pe net si mai stiti sa le cititi si printre randuri. Este suficient sa introduceti in google numele meu, de exemplu, si o sa gasiti singurele lucruri diverse care o sa va dea suficiente informatii pentru a va dea seama daca ce scriu eu pe blog este coerent sau nu. Poate o sa intelegeti mai bine atunci de ce pentru cremele antirid chiar am relevanta, am deja “experienta” lunga cu ele ( adica sunt ceva mai batrana) si daca o sa aveti nevoie si de o parere in plus pe zona asta, blogul meu va poate fi de ajutor.

Photo credit: Stephanine.co

Si ce le-am spus si fetelor va spun si voua: nu exista reputatie buna sau rea, ci reala sau falsa. Cea reala este cea mai de ajutor si care ajuta si bloggerul si cititorul. Cea falsa te poate ajuta pe termen scurt sa obtii punctual niste avantaje.

Ne-am lamurit inca o data ca Google este mama online-ului si el zice tot si ne arata cam tot, totul e sa cautam. Cand cauti o informatie in online despre o crema, intai te duci la Google. Daca eu ca si blogger fac treaba buna, o sa apar acolo prin rezultate, daca nu, inseamna ca mai am de lucru. Iar pe mama Google nu o poate contrazice nimeni, uneori ma alinta, alteori ma cearta, dar… stiu ca spune adevarul.

Photo credit: Stephanine.co

Cele 8 participante au fost 8 bloggerite, deloc incepatoare, de asta workshop-ul a fost ceva mai concentrat ca si informatie si a insemnat un schimb de experienta minunat.  La un moment dat stateam si le ascultam pe ele cum discutau si mi-am dat seama ca intr-adevar exista o comunitate de bloggeri de beauty: Maria, Anca, Mirabela, Alina, Maria 2, Dana, Florina si Oana.
 Mai jos vedeti link-urile catre articolele  pe baza carora au fost selectate.

http://www.sudessa.com/…/intre-cosmetice-si…
http://www.makeupyourmind.ro/…/quick-idea-ingrijirea…http://cheriebellemarie.blogspot.ro/…/schema-mea-de…
http://www.alina-anghel.com/…/importanta-ingrijirii…
http://blogulpandorei.wordpress.com/…/de-ce…/
http://www.danamakeup.blogspot.ro/…/minighid-de…
http://florinafecioru.wordpress.com/…/dermato-ingrijire/
http://oanastan.ro/dermatocosmetice/

Pozele au fost realizate de Stefania de la Stephanine.co cu mare talent si atentie la detalii.
Observatorul evenimentului a fost Anne de la Lola’s Box, intotdeauna imi place sa am un spirit “critic” in sala pentru ca asa am de invatat si pot vedea cum este perceputa munca mea si de cineva cu experienta. Pe Anne o stiti de pe blog doar, insa ea este si PR si un om cu experienta de marketing destul de multa ca sa poata veni cu critici constructive.

Workshop-ul s-a intamplat intr-una din salile de conferinte ale hotelului Rin Central si am avut conditii excelente de desfasurare.

Bioderma a fost sponsorul evenimentului si material si sufleteste, pentru ca Paula, pe care trebuie sa o pomenesc aici, m-a incurajat si mi-a confirmat ca si Bioderma isi doreste sa identifice bloggeri doritori de a invata si de a forma o comunitate adevarata. In felul acesta un brand ca si Bioderma poate avea certitudinea ca educatia pentru frumusete prin bloguri se face cu simt de raspundere si cu pasiune.

Pe Facebook veti vedea un album cu mai multe poze de la eveniment.

Urmariti blogurile fetelor, vor povesti si ele impresiile despre eveniment si in felul acesta veti avea o imagine cat mai completa.