Cosmetice romanesti sau patriotic beauty

Cateva zile bune nu am gast timp sa scriu, insa subiectul cosmeticelor romanesti mi-a tot sunat in minte si am zis ca va fi unul din articolele din aceasta luna. Si sper sa fie si un articol educativ , tinand cont ca pe BeautyBarometer ianuarie sta sub semnul copiilor si al adolescentilor. Cosmeticele romanesti ar putea fi prima alegere pentru o fata care incepe sa foloseasca cosmetice, sunt si o alternativa sanatoasa si avantajoasa ca si pret.

Marcile romanesti de la Farmec, Genmar ( Herbagen), ElmiplantCosmetic Plant , Hofigal incep sa imi ocupe parti bune din raftul meu de cosmetice si nu le-am gasit pana acum “defecte” decat poate la partea de ambalaj, asta din cauza ca m-am obisnuit prea mult cu ambalajele studiate si mai costisitoare ale cosmeticelor ce sunt produse prin alte tari. As adauga la lista si Ivatherm , care chiar daca aceste produse se fac in Franta, baza lor este apa termala de la Herculane si produsele sunt destul de “romanesti”.

Ce imi place mereu la cosmeticele romanesti, in special la cele de la Farmec, este prospetimea lor , simplitatea si mirosul. Nici un produs romanesc nu miroase in asa fel incat sa te intrebi oare cate chimicale sunt implicate acolo ca sa iti bucure simtul olfactiv.

Rar un produs romanesc ajunge sa coste o mica avere, poate anumite produse de la Ivatherm sau din gama avansata de la Farmec, adica produsele anti-age, care ….e si firesc sa coste ceva mai mult, adica sa treaca de acel 50 de lei psihologic. Sunt produse pe care le poti cumpara si din alocatia de elev, dar si din pensie sau din salarul minim pe economie, asa ca le recomand cu mare drag.

Eu sper sa se nasca acest curent de patriotic beauty si sa dureze cat mai mult pentru ca ne face bine si noua ca si consumatori si, de ce nu, si valorilor tarii in care traim, mancam, respiram etc. Imi place ca Farmec deja are multe figuri publice care ii simbolizeaza produsele, femei frumoase si pe care iti face placere sa le si asculti – Manuela Harabor sau Paula Seling, Hofigal are ca imagine pe Valentina Pelinel, pe care sincer o vedeam mai mult an american beauty, dar uite ca revine si ea pe valul patriotic , iar Ivatherm o are in prim plan pe frumoasa Daniela Nane. Romania are femei frumoase care nu au avut nevoie sa treaca prin anestezie si bisturiu ca sa atraga atentia, frumusetea lor e vie si vine din ele. Deci…..sa ne cosmeticim romaneste !! 🙂