Cum si cat ne mai machiem in izolare

Cat ne mai machiem in izolare? Chiar mai cheltuim banii pe produsele de machiaj? Sunt produsele de make-up doar un moft in aceasta perioada? Nu voi raspunde la aceste intrebari singura si doar din varful parerii, ci ma voi baza pe raspunsurile voastre la chestionarul BeautyBarometer te intreaba. Tin sa va multumesc si sa va anunt ca voi repeta genul acesta de proiect destul de des in perioada urmatoare.

Pandemia schimba obiceiurile de machiat

Inainte de a va prezenta ce rezultate au iesit in urma acestui chestionar, vreau sa va spun de la ce a pornit ideea.

Statul in casa, izolarea, sau chiar mersul la serviciu in noile conditii inseamna multa distantare nu doar de ceilalti, dar si de propriile obiceiuri. Stresul crescut in aceasta perioada ne face sa renuntam la acea rutina care ne facea inainte placere. Machiajul intra in rutina noastra, a femeilor, de sute de ani, daca nu chiar de mii de ani. Este ceva ce ne face noua placere, dar face placere si altora sa ne vada machiate. Sau nu, in cazul ca machiajul nu ne pune in valoarea frumusetea, dar asta e alta discutie. Una peste alta, fetele se dau cu ruj si cu farduri. Iar lucrurile nu se schimba. Sa ne amintim ca inclusiv in perioade de tensiune sociala, precum razboaiele sau revoltele sociale, rujul reprezenta un simbol al femeii care dorea sa iasa din paradigma suferintei sau sa isi afime libertatea de exprimare.

Asadar. nici pandemia de Covid nu ne va retine pe noi, femeile, in a ne infrumuseta chipul cu putin machiaj.

Chestionar despre obiceiurile de consum produse de make-up, Beautybarometer te intreaba

La chestionar au raspuns 574 de cititoare ale blogului meu si hai sa vedem rezultatele.

58% dintre cele care au raspuns continua sa se machieze, fie mai putin fata de perioada de dinainte de pandemie (38%), fie la fel ca inainte (18%) si exista un procent de curajoase care se machiaza chiar mai mult decat inainte (1%).

7% dintre cele care au raspuns oricum nu se machiau nici inainte, asa ca pandemia nu le-a schimbat obiceiul.

Hai sa vedem ce folositi voi cel mai mult in materie de machiaj. Rujul este evident cel mai folosit produs de machiaj (34%), urmat de fondul de ten (29%) si apoi de mascara (18%). Aflati si ca un procent mai mare dintre noi ar folosi tusul de ochi(3%) fata de fardurile de ochi(1%)sau de creionul dermatograf (1%).

Mai jos va las cu graficele daca vreti sa va documentati mai bine. Ideea este ca dupa aproximativ 2 luni de izolare, femeile isi pastreaza optimismul, daca e sa ne luam dupa cele peste 500 de persoane care au raspuns la acest chestionar.

Ce ziceti, ne machiem in continuare? Promit sa revin si cu acest chestionar peste ceva vreme pentru a afla ce se mai intampla in portfardurile noastre.