Despre nuditate

Nuditatea este o tema pe care voiam sa o abordez pe blog de multa vreme. Suntem invadati de nuditate si de cerere de nuditate in tot spatiul public mai mult sau mai putin celebru.

Fie ca deschizi televizorul sau o revista, fie ca te plimbi prin oras, esti asaltat de nuditate in diverse forme.

Mass-media nu mai are succes si rating daca nu pune si putina nuditate in meniu si chiar uneori mai multa in prim plan. Ba de curand au explodat pozele cu nuditate partiala a gravidelor celebre ceea ce mi se pare o tendinta un pic bolnava si exagerata. Adica nici cand asteptam un copil nu ne putem domoli dorinta a ne prostitua la nivel vizual?  Drumul spre celebritate neaparat trebuie parcurs si in fundul gol, numai daca te uiti in peisajul autohton de celebritati feminine, nuditatea e deja un punct obligatoriu de bifat pe CV.

Nuditatea face parte din intimitatea fiecaruia si parerea mea este ca trebuie sa cam ramana acolo. Eu apreciez fotografiile artistice care folosesc nuduri anonime sau cunoscute insa expuse partial in ideea de a transmite ceva frumos. Practic intr-o poza in care nuditatea umana e doar un element de compozitie, nici nu prea te intereseaza in mod deosebit cine e in poza si cum arata. Cu mare greu am gasit cautand pe Google o poza ca cea de mai jos..

Nu inteleg femeile care se expun pe retelele sociale in costum de baie sau in tinute care arata mai mult de 70% din suprafata corpului. Pe o parte le inteleg dorinta de a se diferentia si deja nu mai dorim diferentiere in alt sens decat la nivel de ambalaj.

Explozia chirurgiei estetice ma face sa cred ca aproape suntem dispusi sa ne vindem sanatatea contra unui aspect perfect care sa tina o perioada….si pentru care sa suferim serios. O operatie estetica inseamna anestezie, risc de operatie, sange, suferinta, medicamente dure pentru corp, recuperare…..

Voi ce credeti despre nuditate?