Happy Monday (100)

Am ajuns cu Hapy Monday sau Lunea fericita la articolul 100. Si sunt un pic buimaca. Cand s-au adunat 100 de zile de luni fericite? Si cate multe alte zile de luni pe langa ele.

Zilele trecute, chiar inainte de weekend am avut o stare de oboseala cumplita. Si o sa va declar din nou, poate cu un cinism inexplicabil, ca ma regasesc din ce in ce mai putin in multe zone din viata mea. Daca tot Zoe se doreste barbata, ea trebuie sa munceasca si sa munceasca barbateste. Ca atare intelegeti de la sine ca zona de munca nu ma mai reprezinta, insa oricum e mai aproape de ceea ce stiu sa fac si pot sa fac, fata de rutina corporatista care ma anihila.

Sigur ca fiecare individ adult trebuie sa isi castige o paine, insa lumea de azi nu iti mai lasa ragazul sa mai mananci painea aceea. Eu una imi stiu propria vina, m-am indepartat de ceea ce imi place mai mult sa fac prin forta lucrurilor. Am ales sa grabesc lucrurile, am vazut ca pot evolua usor, a fost nevoie sa ajut si sa fiu suport altora si am crezut ca e mai bine asa. E greu sa vad astazi texte incepute, versuri pierdute prin caiete si pe usb, dar stiu ca esenta mi s-a pastrat. Voi avea si acel timp sa scriu cat imi doresc. Si totodata recunosc ca nu din scris as fi putut face ceea ce am azi. Mi-e frica mereu de soarta artistilor, care sunt de fapt recunoscuti si apreciati mai mult post mortem. Il plangem toti pe Eminescu de cat de nefericit era scriind versuri deocheate de romante pe servetele din bodegi ca sa manance o ciorba. Insa tot astia de plangem pe Eminescu umilit, tresarim enervati cand trebuie sa dam 50 de lei pe o carte. Atat de mult?? De ce? E doar o carte. Cui ii pasa ca poetul trebuie sa manance si sa isi plateasca factura la electricitate?

Printre agendele de pe birou, am doua carti. Stau si asteapta mute. Mute si crunte. Si au dreptate. Nu stiu cand o sa le dau timpul acela de lectura in tihna. Altele in biblioteca cu semn pus si care va fi repus. Reiau multe lecturi pentru ca nu retin ce am citit acum 2 luni si trebuie sa reiau.

Am prins o plimbare frumoasa zilele trecute si cu mult parfum. Si tot cu parfum a inceput si saptamana asta si asa se va termina. Astazi am fost invitata sa vorbesc despre parfum ca obiect cultural in emisiunea Intrare Libera de la TVR Cultural, amfitrion Marius Constantinescu si vineri ajung la lansarea Muzeului de parfumuri lansat de Raluca Vasile.

Gandul de azi: La multe zile de Luni, Happy Monday 100!