Happy Monday (25)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana. In dimineata asta, daca tot am vazut ca am trecut de zero grade in sus, am atacat un parfum varatic rau, Escale a Portofino, Dior. M-am uitat pe niste poze cu case vechi din Franta si Italia, am ascultat jazz ambiental si m-am intrebat de ce i se spune acestei zile Blue Monday. Eu tot Happy Monday o vad si sa purcedem la pledoarie. Sa purced pana nu sare motanul pe tastatura.

Bon, zilele de luni sunt cunoscute pentru starea lor  un pic gri si plictisita, asta cu exceptia acelor zile de luni cand suntem in concediu si abia incepem sejurul la plaja. Probabil ca va amintiti cu cata placere ati savurat o zi de luni lenesa, pe malul marii, stand si numarand firele de nisip si liniile albe lasate de avioane pe cer. Exercitiul acesta merge facut si de pe scaunul de la birou, privind spre tavan si purtand o conversatie lenesa cu vreo musca pierduta in peisaj. Daca societatea de azi nu ne educa spre relaxare este pentru ca nu stiu de unde a plecat ideea ca relaxarea trebuie sa fie doar un lux. Relaxarea pare a se practica doar intr-un Spa sau dupa un zbor naucitor cu avionul la mii de kilometri. Relaxarea este cu certitudine un lux, insa foarte la indemana.

Daca poti asculta Barry White intr-o zi de luni si sa sorbi un ceai de parca ar fi un cocktail cu fructul pasiunii ar fi un inceput sa iei putin din doza de lux, pardon de relaxare care iti este la indemana,

De cativa ani, ma tot intreb unde ne grabim. Ies din casa si toata lumea se grabeste. Pana si cainii vagabonzi nu mai stau sa se uite bleguti spre tine sa vada daca le arunci o bucata de covrig, nu, alearga si ei de bezmetici. Graba asta patologica s-a propagat in toate maruntaiele orasului. Masinile urla in trafic, oamenii se strecoara unii printre altii, pufnind de nervi si incrancenare sau pierduri cu castile in urechi.

Gandul de azi: stai putin pe loc. Ai vazut ce misto e de fapt?