Happy Monday (45)

Lunea fericita de astazi este cu o portie mare de soare.Am inceput sa folosesc SPF si in casa pentru ca eu am biroul foarte aproape de geam si nu as vrea sa ma trezesc cu pete pe partea cu care stau inspre fereastra.

Mie caldura excesiva nu prea imi place. Daca ar ramane undeva la 24-25 de grade ar fi minunat, insa stiti ca nu e asa.

Uf, trebuia sa fie ceva vesel astazi, insa nu va fi. Incepe sa ma intristeze din ce in ce mai mult atitudinea celor din jur la capitolul pastrat curatenie intr-un oras. Locuiesc in Bucuresti de peste 20 de ani si m-am saturat sa vad atata mizerie. In zona unde stau chiar sunt cosuri de gunoi in exces, adica nu poti motiva ca ai aruncat o hartie pe jos pentru ca nu aveai unde sa o arunci. In plus, cred ca si voi va puneti in buzunar sau in poseta un servetel mototolit pana cand ajungeti la un cos de gunoi.

Alta mahnire este acest final de scoala si lupta pentru medii si note. Am auzit copii de 10-16 ani suparati ca inca nu mediile cum vor ei si mai incearca sa fie ascultati in ultima saptamana ca sa isi mareasca nota. Sunt tristi, obositi, recalcitranti pentru ca au de livrat chestii. Un copil ar trebui sa se bucure sa iasa afara, sa prinda un melc si sa isi murdareasca hainele prin praf. Nu, trebuie sa mai toceasca si sa mai ia un 8-9 ca sa creasca media. Si cat de stupid este si acest sistem care ii incurajeaza sa se epuizeze, sa se incranceneze pentru o nota care oricum nu va insemna nimic. Nimic pentru el ca si fiinta.

Dar hai sa gasesc filonul acela de lunea fericita. Este un exercitiu pe care vi-l propun si voua. Un fel de constientizare a voastra, a ceea ce sunteti. Stati un pic si incercati sa constientizati fiecare parte a corpului treptat incepand de la unghia degetului mic de la picior pana la sprancene. Si bucurati-va de ceea ce sunteti. Cauta in mintea ta macar un gand bun despre tine, desi noi suntem mereu cei mai mare critici ai nostri. Gaseste gandul ala si repeta-l in minte. Si uite ca ai inca un happy monday.

Gandul de azi: fii bucuros de ceea ce esti TU.