Inspiratie si inscursiune la scoala de make-up Anca Radulescu

Sursa poza: Scoala de make-up Anca Radulescu
Bucurestiul parea sa se topeasca cand am pornit catre scoala de make-up a Ancai Radulescu. O cunoscusem in sfarsit la High Class Cocktail by Cristina Herea, nu-mi venea sa cred ca pot sa o cunosc personal pe cea pe care o admiram de multa vreme in emisiunile Getei Voinea in care se faceau schimbari de look si se aratau secretele frumusetii. Pe vremea aceea, Anca venea in emisiune si realiza niste machiaje foarte frumoase, cum nu credeam ca se pot face, machiaje simple, curate si care doar aduceau lumina pe chip. Era perioada cand pe strada te socai de conturul negru al buzelor si Anca realiza deja machiaje nude, ceea ce avea sa fie un trend puternic peste atatia ani. Urmaream cu atentie emisiunile si incercam sa imi dau seama de ce foloseste pensule si mai ales cum, pentru mine era o noutate mare sa vad pensule de machiaj.


Astazi Anca Radulescu este un nume de referinta in ceea ce inseamna universul machiajului, are o scoala unde formeaza talente si unde isi aplica principiile la fel ca in prima zi. Am avut un noroc nespus si anume sa fiu invitata la prima sesiune dintr-un curs de machiaj de la scoala ei. Imi doream de fapt sa fac un mic interviu cu ea, dar PR-ul ei, Carmen Voinea Raducanu, a avut o idee extraordinara sa ma invite sa o vad pe Anca in actiune, asa cum este ea la scoala de make-up. Si nu numai atat, Carmen m-a insotit pas cu pas si daca nu era ea, caldura de afara m-ar fi descurajat si as fi amanat momentul.

Sala de curs este impecabila si fiecare lucru este asezat si gandit foarte minutios. Anca este extrem de atenta cu detaliile si isi respecta enorm cursantele. Este foarte constienta ca cei care calca pragul scolii ei vin sa investeasca in ceva ce ramane permanent atasat experientei de viata si totul trebuie sa fie perfect. Lucreaza cu o echipa frumoasa, se inteleg doar din priviri  si fiecare intampina cursantele intr-un mod prietenos.
Sursa poza: scoala de make-up Anca Radulescu
Fetele inscrise la curs au intrat toropite de caldura, insa atmosfera le-a inseninat repede si le-am citit curiozitatea si starea de asteptare incordata de pe chip.
“Am emotii la fiecare curs de parca ar fi prima data” – imi zice Anca inainte sa intram impreuna in sala de curs. Ea simte asta pentru ca este un om pasionat la maxim de ceea ce face si preocupata permanent ca fiecare cursant care intra acolo sa fie inteles si indreptat spre ceea ce isi doreste. Are capacitatea sa isi reinnoiasca atitudinea si dorinta de a sta acolo, cu ele, si de a le transmite din experienta ei. Desi are 15 ani de experienta in spate, nu face nimic mecanic sau automat.
Anca l-a machiat pe Jacques Chirac si pe multi alti politicieni importanti, a fost make-up artistul selectionat atunci cand a avut loc Summit-ul francofon la Bucuresti in 2006. A machiat multi oameni politici importanti care trebuiau sa apara in fata camerelor si apoi anii de experienta in televiziune au invatat-o sa cunoasca o gramada de lucruri, despre cum este sa machiezi oameni de diverse rase , de diverse varste si din diverse zone sociale si politice.
Modestia Ancai este autentica, ea multumeste pentru fiecare lucru, gaseste o sursa de bine in orice context si empatizeaza puternic cu elevele ei. Nu face comparatii, vorbeste de colegii de breasla cu admiratie si punctand calitatile fiecaruia. Face glume si se bucura cand fetele rad.
Fiecare eleva venita la acest curs a ales scoala Ancai la recomandarea unei foste cursante. Anca se mira si isi trece pe lista sa multumeasca pentru acest lucru fostelor ei eleve, isi aminteste de fiecare. Este uimitor cata memorie are si cum retine fiecare cursanta care a fost acolo la scoala ei.

Toate participantele la curs au venit convinse ca fac in primul rand ceva pentru ele ca si femei si ca isi confirma daca talentul poate deveni si meserie. Le inteleg, pentru ca am trecut si eu prin aceasta etapa.
Incursiunea mea in acest loc minunat nu se va opri aici. Stiti pasiunea mea pentru machiaj, dar pentru acel machiaj care scoate in evidenta ceea ce avem frumos, fara a exagera pe pete de culoare sau pe jocuri de contraste, si simt ca Anca imi va da idei noi. Ma simt ca un mic profan atunci cand vorbesc cu ea, ma bucur insa ca avand si eu un curs de make-up la baza pot intelege discursul ei si pot sa prind franturi din pasiunea ei pentru arta machiajului. Apreciez ca are rabdare sa asculte, ca priveste adanc in ochi interlocutorul si ca incurajeaza sa spui ceea ce simti. E un om frumos si pe interior si pe exterior si ma bucur enorm ca am cunoscut-o.
Daca imi veti urmari blogul, peste ceva vreme veti vedea o noua incursiune la scoala de make-up Anca Radulescu .
Va place ce ati
citit? Urmariti-ma si pe Facebook, Twitter, Instagram sau Pinterest.