LIKE este mai important decat LOVE? Facebook schimba definitii de dictionar?

Facebook a facut ca dintr-odata sensul cuvantului Like sa explodeze. Pana sa stiu de Facebook, cuvantul din engleza Like nu era mare branza. Adica cand spuneam ca “I like something” nu insemna ca sunt atasata atat de mult de acel lucru…. acum cand dai LIKE inseamna ca iti place acel lucru, ca esti de acord cu acel lucru, ca esti admiratorul acelui lucru sau acelei persoane, ca sustii ceva, ca votezi ceva… LIKE inseamna enorm de multe lucruri din momentul in care a aparut Facebook.

Mi-ar placea sa apara si butonul LOVE si ma intreb cat de folosit va fi. Cert este ca daca acum pui o poza cu tine pe Facebook si iubitul tau vede poza ta…ii da LIKE. Desi el ar vrea sa spuna “I love it!”

Cate like-uri ai dat in ultima perioada? Eu una nu retin.
Am dat like multor pagini de Facebook, uneori mi se pare ca sunt chiar prea multe.

Zilele acestea am tinut primul meu workshop gandit sa ajute bloggerii de beauty mai la inceput de drum. Mi-am dat seama cat de mult conteaza uneori numarul de like-uri si ca facem uneori vanatoare de like-uri.
Exista posibilitatea sa platesti lui Facebook sa faci publicitate ca sa strangi like-uri. Am nevoie de aceste like-uri ca sa fiu cunoscuta, ca mesajul meu sa ajunga la cat mai multi oameni. Stiu pagini de Facebook de bloguri de beauty care au multe mii de like-uri, insa unde interactiunea e cam slabuta sau absenta…adica oamenii care au dat like acelei pagini nu prea au nimic de zis. Pe mine asta m-ar cam nedumeri. Pe pagina mea insa am bucuria sa vad mereu mesajele voastre si recunosc ca uneori nici nu apuc sa raspund la fiecare comentariu…desi asa imi doresc, pentru ca asa e frumos, asa simt eu ca ar trebui sa fac. Asa ca fetelor care au participat la workshop ( si nu numai) le spun inca o data, lasati like-urile sa se adune natural, mai puteti face uneori si concursuri care sa va adune like-uri, dar urmariti daca acele like-uri inseamna si ceva mai mult decat un click.

Mai vorbeam de cat de important este sa ai sute si mii de like-uri. Cantitatea de like-uri pe care o am, pentru mine are o semnificatie frumoasa daca in spatele acelui LIKE exista si o interactiune umana. Mai exact ma bucur mai mult cand voi, cei care ati dat like paginii mele de Facebook, veniti cu comentarii, cu critici, cu sugestii, cu ganduri, cu conversatii. Va rog sa ma credeti ca imi place si cand ma contraziceti sau veniti cu observatii.

Am auzit de curand o discutie “oare sa ii dau like sau nu? ce va intelege oare?“….da, uneori a da like la postarea cuiva poate insemna atat de multe lucruri, incat trebuie sa gandesti mult acel moment. Uneori si eu postand ceva pe pagina mea de Facebook sper sa primesc like de la anumiti fani sau de la alti bloggeri de beauty care cred eu ca ar aprecia acel lucru. Nu se intampla mereu sa primesc acele like-uri pe care mi le doresc. Cand mi-am facut pagina de Facebook dedicata blogului, am descoperit ca sunt oameni pe care ii consideram apropiati care nu vor sa imi dea like paginii din diverse motive. Dar am descoperit si like-uri de la persoane de la care nu ma asteptam. Un Like insemna mai mult decat mi-am putut imagina. Am auzit ca sunt oameni care se cearta din cauza unui Like sau lucruri frumoase care au pornit doar de la un Like.

Am peste 2000 de Like-uri pe pagina mea….uneori imi dau seama ca daca toti cei 2000 s-ar aduna, ar forma un mic orasel :).

Pentru tine ce inseamna ca dai Like? De ce ai dat Like paginii BeautyBarometer? Ce simti tu cand eu dau Like unui comentariu pe care mi-l lasi pe Facebook? Te enerveaza uneori sa vezi atatea Like-uri?