Happy Monday (111)

Ziua de luni se apropie de sfarsit, insa manifestul meu de Happy Monday trebuie sa ramana aici. Recent am aflat la clubul de carte sau clubul spiritual pe care il fac la PYM Sunrise unde reusesc sa mai ajung la Yoga ca ziua de luni e foarte importanta pentru practicantii de yoga si pentru maestrii de yoga. Chiar luni e indicat sa tii un post negru daca poti, evident, si daca incepi sa folosesti beneficiile practicarii yoga.

Unul din planurile mele pentru mine si pentru acum este sa ma tin de practica asanelor, a meditatiei. Greu merge, insa cred ca inceputul cu gandurile catre ele e mai bun decat nimic.

Am citit zilele acestea un citat lasat de cineva din antichitate, nu mai retin daca era vreun filozof grec sau roman. Insa spunea asa ca sa iti imaginezi ca azi viata ta e gata si sa vezi tot ce nu ai facut si regreti. Ei, din acest moment sa le si faci. Si am avut asa o trezire.

Recunosc am o perioada de framantare mentala. Si cred ca vine din ceea ce imi spunea candva cineva ca se intampla odata cu imbatranirea fizica la unii dintre noi. Avem bafta ca unii sa incepem sa intelegem anumite lucruri, unele la nivel instinctiv. Te duci catre ceva si nu stii de ce. Nu intamplator in ultimii ani ma duc catre arte martiale, yoga, altfel de lecturi.

Sistemul meu de valori se deconecteaza de la chestiile foarte ,,mercantile”. Nu ma mai impresioneaza ceva ,,scump”, ci ceva ,,drag”.

Imi plac oamenii care au ceva in ochii lor si mai putin in mainile lor.

Am mai citit apoi o chestie ce parea superficiala pe un cont de Instagram dedicat motivarii zilnice. Ceva inspirat din Peaky Blinders, un serial ce as spune eu schimba paradigma haiducului modern. Thomas Shelby e un barbat ce se suceste in propria fiinta, la limita dintre hot si poet, ucigas si filantrop. Plus ca e acel personaj masculin de care cred ca era nevoie in simbolistica actuala.

Iar in acea postare spunea ceva de genul ca doua zile sunt importante in viata noastra. E importanta ziua in care te-ai nascut si apoi e ziua in care afli de ce te-ai nascut.

Nu stiu cum e ziua voastra de luni, insa la mine desi e full de munca si balast, imi imping imaginatia macar pentru a gasi ceea ce cred ca ma reprezinta mai bine.

Gandul de azi: happy monday daca iti doresti.