INGLOT a sosit in Bucuresti si nu il mai lasam sa plece

Cand am inceput sa cunosc fetele din blogosfera de beauty, tot auzeam de Inglot. Prima data am citit cred ca pe blogul Iguanitzei ceva despre Inglot, apoi la multe alte fete. La un moment dat, facand proiectul meu “Ateliere de Frumusete“, am avut cateva invitate care erau pur si simplu indragostite de Inglot si la orice intrebare pe tema “cosmetice preferate” spuneau Inglot. La evenimentul bloggeritelor de beauty organizat de Ioana Dumitrache pe 7 decembrie 2013 am auzit direct de la cele doua fete sosite din partea Inglot ce inseamna de fapt acest brand si am fost impresionata de povestea lacurilor de unghii, singurele care lasa de fapt apa sa patrunda prin lacul aplicat pe unghii. Lucrul acesta am inteles ca este foarte important pentru femeile de o anumita religie si doar Inglot a reusit sa le satisfaca aceasta dorinta.

Mergand mai departe, am inceput sa folosesc de la Inglot, gloss-ul sub forma de cubulet mi se pare extraordinar, un gloss care rezista pe buze si care mi-a aratat ca un gloss poate fi ceva mai mult, in sensul bun al cuvantului.

Am avut si o mica dezamagire indirecta cu Inglot, adica am mers cateva ore la o scoala de make-up care foloseste produse Inglot si mi-a fost mila de aceste produse, mai exact de cum erau intretinute si prezentate. Ca atare am si renuntat sa mai merg, desi primul modul de curs il castigasem la un concurs si m-am dus la ore cu intentia sa cumpar al doilea modul. Acum am terminat cursul de make-up artist la alta scoala si am capacitatea sa apreciez marca Inglot un pic mai altfel, adica – sper eu –  mai avizat….vedem dupa examenul final :D.

In fine, am avut ocazia sa cunosc Inglot in splendoarea sa la evenimentul VIP al deschiderii magazinului din Bucuresti, pe 24 aprilie 2014. Magazinul din Baneasa , desi pe un spatiu ce pare mic, este foarte bine organizat. La evenimentele de lansare cand e multa lume si muzica, nu prea ma pot concentra la testat, asa ca voi merge intr-o zi, de dimineata, si o sa ma relaxez analizand produs cu produs. Ei, un selfie tot mi-am facut, erau oglinzile prea potrivite pentru asta :).

Marinela Mirea, frumoasa blonda care conduce brandul Inglot in Romania si in Austria, a fost o gazda minunata.  A vorbit cu toata lumea, a facut poze cu toata lumea, desi sunt convinsa ca avea emotii si ca era obosita fizic.

Am surprins-o la un moment dat stand undeva departe si privind spre magazinul pe care tocmai il lansa. Era putin inainte de ora oficiala cand incepea evenimentul. Mi-a adus aminte de vremea cand lucram intr-o firma de comert si deschideam hipermarketuri pe banda si faceam parte din echipa de deschidere…..si cum era acea zi cand deschideai magazinul, totul era curat, frumos, toata lumea zambitoare….dar eu inca in talpi aveam bataturi de la atata alergatura si as fi adormit si in picioare daca nu erau clientii care intrau curiosi si veseli.

La eveniment bineinteles ca a fost prezenta o mare parte din blogosfera de beauty si toata lumea era cu ochii pe aparatele foto, telefoane, se posta la greu pe Instagram, se testau farduri, pigmenti, rujuri…..nu apucam parca sa ne mai vedem si sa ne auzim, atat eram de absorbite de produsele expuse.

M-a surprins din atmosfera agitata Alexandru Abagiu. De cate ori il intalnesc, am acel feeling pe care il aveam in facultate fata de profesorii valorosi si care nu aveau nevoie sa faca prezenta la cursuri… Alex m-a intrebat daca am vazut ceva interesant, am zis ca da, mi-a atras atentia ca pe maini nu se vede nimic testat…si i-am spus si lui ca eu am nevoie de liniste sa testez. Mi-a zis “foarte bine” si mi-a amintit inca o data ca testarea este foarte importanta inainte sa trag o concluzie si sa cumpar. O lectie de 2 secunde, din nou. Asta inseamna sa fii maestru. Multumesc, Alex.

Am cumparat un spray de pensule pe care deja l-am folosit astazi, eu inca lucrez partea de practica dinainte de examenul final al scolii de make-up. Mi-a placut spray-ul si abia astept sa imi fac timp intr-o dimineata sa fac o escala prelungita in magazinul Inglot.

Inca ceva, fetele din magazin sunt foarte amabile intr-un sens bun, nu te agaseaza cu amabilitatea si sunt in zona…e suficient sa ridici capul sa dai senzatia ca ai nevoie de cineva sa iti raspunda la intrebari ca ele deja te repereaza si asteapta doar un semnal. Nu m-am simtit deloc agasata sa mai cumpar ceva, sa mi se spuna ceva gen” noi suntem cei mai buni” si alte povesti de marketing prafuit, cum din pacate se mai intampla pe la unele case mai mari.

Am observat ceva, magazinul Inglot este deasupra magazinului MAC, adica MAC e la parter, Inglot este la etaj. Asta imi spune ca in sfarsit incepem sa avem si mediu concurential pe zona de make-up profesional, clientii au de unde alege, competitia va aduce in final lucruri bune pentru consumatorii de produse de machiaj si lumea va incepe sa vada diferentele, sa le inteleaga si sa le foloseasca.

Multa bafta, Inglot!