Machiaj de vara, pastel si transparenta

Machiajul de vara pe care vi-l propun in acest articol mizeaza pe transparenta, culori pastelate si luminozitate. Totodata cu aceasta ocazie va prezint si primul meu tutorial de machiaj pe Youtube. Participarea la Scoala de Beauty Blogging by l’Oreal  Paris m-a motivat sa fac un asemenea film, este un inceput si, daca o sa va placa, voi reveni cu acest gen de tutoriale. La 38 de ani incep sa ma machiez putin altfel, adica mai putin, dar mai atent. Prefer sa insist la pregatirea tenului si mai putin la incarcarea lui cu farduri.

Va propun un machiaj in 5 pasi, usor de realizat si pe care il puteti purta pe timpul zilei.

Etapa 1: pregatire ten. Eu consider foarte importanta pregatirea tenului. Oricat de bune ar fi produsele de machiaj pe care le folosesti si oricat de bine stapanesti tehnica de machiaj, daca tenul este deshidratat sau incorect curatat, machiajul nu va fi reusit. Demachiere, aplicare crema de ochi, aplicare crema hidratanta sunt cele 3 lucruri minime pe care este bine sa le faci inainte de a aplica prima picatura de fond de ten.

Etapa a 2-a: baza de machiaj, aici includ corectare, fond de ten si pudra. Este practic ca si cum un pictor isi pregateste panza pe care aplica machiajul. In cazul acestui machiaj, eu am mers pe o baza creata treptata si la care am combinat un fond de ten cu acoperire mare si un CC cream pentru a-mi corecta diferentele de culoare. Pana si pudra aleasa avea factori de hidratare, vreau sa ma asigur ca baza de machiaj este in primul rand blanda cu tenul meu.

Etapa a 3-a: daca etapa a doua este ca si pregatirea panzei in pictura, etapa a 3-a este pentru mine ca si realizarea cadrului, adica acele linii care imi definesc machiajul, care il clasifica de la inceput intr-un machiaj mai soft sau mai intens. Aici am facut aplicarea blush-ului si conturarea sprancenelor.

Etapa a 4-a: machiajul ochilor. Am mers pe nuanta de pistachio, nuanta in trend in sezonul vara 2015, cu accentuarea coltului extern al ochiului folosind doua nuante din l’Ombre Pure de la l’Oreal Paris. Mascara Miss Manga a venit ca un finisaj perfect. Fiind ochelarista cu hipermetropie mare, vreau ca pleoapa sa ramana cat mai curata si doar genele sa fie bine marcate, chiar dramatice.

Etapa a 5-a: machiajul buzelor, retus si putin iluminator. Veti vedea ce usor conturez si machiez buzele daca ele au fost atat de bine pregatite din etapa 1, sunt super hidratate si creionul de contur aluneca usor si lasa urmele asa cum imi doresc.

 In film veti vedea mai in detaliu fiecare etapa.

Daca v-a placut si acest articol, precum si primul articol dedicat concursului Scoala de Beauty Blogging by l’Oreal Paris, va invit sa ma votati. Voturile voastre cantaresc 50% din nota finala, asadar multumesc din suflet ca ma sustineti.