Patriotic beauty si Ziua Drapelului Romanesc

Iata ce gasim pe wikipedia pe tema istoriei drapelului romanesc:

În 1834, când Țările Române
au început să se dezvolte din punct de vedere economic, când conștiința
națională cerea unitatea și libertatea țării, domnitorul Țării
Românești, Alexandru D. Ghica Vodă, a obținut de la otomani învoirea „de a pune steag românesc corăbiilor negustorești și oștirii

Si acum o sa intrebati ce legatura are cu blogul meu de beauty ziua drapelului? Daca vedeti mai sus, un domnitor voia sa aibe acest drept de a pune steag romanesc si pe corabiile negustorilor.…ei, stiti voi cate minunatii ale frumusetii ajungeau si la domnitele romance cu aceste corabii? Ca  doar de unde isi luau ele cele necesare ca se sa “sulemeneasca” adica sa se machieze.. mai erau razboaie si razmerite, dar femeia romanca era ( si este)  frumoasa si vrednica, stia si sulemeneala si bucatareala. Fetele de boier aveau acces la aceasta lume a frumusetii, inca indepartata si foarte scumpa….si chiar daca pe meleagurile noastre inca nu aparusera mesteri sa faca asa ceva, ele tot nu puteau sta si sa astepte … desi era secolul XIX.

Astazi ma bucur inca o data ca avem producatori romani de cosmetice , cosmetice romanesti si ca si-au pastrat un renume bun si curat.
Am mai scris pe tema acestei idei care mi-a venit in cap – patriotic beauty- gasiti articolul AICI .

De ce ma bucur eu ca avem cosmetice romanesti :
– produsele sunt proaspete – nu au timp sa se invecheasca pe rafturi sau sa provina din stocuri mai vechi de un an;
– au preturi de bun simt si raportul calitate pret este bun – daca dai pe o crema 10 lei, ea e uneori mai buna decat una de brand cu notorietate care costa dublu sau triplu;
–  se gasesc in orice magazin de tip supermarket;
–  se potrivesc cu pielea noastra pentru ca si cei care le creeaza sunt tot romani…si in general acesti specialisti sunt tot femei :).
fac o comunicare frumoasa, promoveaza femei frumoase de la mama natura, au echipe de oameni pasionati de ceea ce fac;
– ma bucur ca exista Magazinul Dacic Cool, ca are Traistuta Fermecata, cea mai tare beauty box care se poate comanda la noi la capitolul pret versus calitate/cantitate/ .

De ce sunt un pic suparata?
– comerciantii nu le imping in fata suficient, in orice magazin mai mare intri, de gen supermarket sau chiar magazin de cosmetice, produsele romanesti sunt un fel de “Cenusareasa” rafturilor, in farmacii e ceva mai bine.
– ambalajele lor nu arata intotdeauna pe cat de bune sunt produsele si mai ales pentru cineva care vrea sa incerce ceva nou si e dispus sa testeze sau cand apare un consumator foarte tanar si fara experienta…..prima impresie nu e tocmai simpatica  Cum sa pui pe raft la baie un borcanel cam timid de la Gerovital sau cremele monodoze de la Hofigal care arata ca niste supozitoare, desi au o calitate extraordinara cand poti pune o sticluta mai fancy?
– nu se implica cineva mai puternic sa le sustina imaginea – vreau sa vad si eu o figura feminina publica mai cu impact care sa spuna ca foloseste numai Gerovital si Ivatherm si de ce le foloseste..si sa fie adevarat ce spune. A fost campania cu Farmec Natural…insa nu mi s-a parut ca impactul a fost la fel de mare ca al altor marci care folosesc aceasta strategie de promovare.
– sunt suparata si pe mine ca nu am reusit sa scriu pana acum cat de multumita sunt de anumite produse de la Gerovital, Hofigal, Herbagen, Apimond  si Elmiplant ( desi Elmiplant a fost parca cumparat de cineva din afara, nu mai retin exact, tot marca romaneasca este in esenta), am cazut si eu uneori in plasa aia a “pretiozitatii” si am mai uitat de ele, desi produsele stau cuminti si ma asteapta sa le folosesc si imi dau si rezultate. Ma bucur insa ca am reusit sa testez produse Ivatherm si sa scriu despre ele, am cumparat si alte produse romanesti am scris despre ele si voi mai scrie.

Voi simtiti astazi un pic sentimentul de “patriotic beauty“?