MAC Spring Summer 2017, tendinte in machiaj

MAC Spring Summer 2017 trends repozitioneaza machiajul in functie de 4 concepte: Real, Free, Wet, Warm. Este vorba despre machiajul care incepe sa ofere credibilitate. Iesim din explozia de artificial care probabil v-a obosit in ultima vreme in special pe Instagram. Obosisem sa vad atata machiaj de tip masca, iar MAC Cosmetics ne duce in acest sezon spre un machiaj ce urmeaza liniile naturale ale fetei, aduce cate un accent de culoare fara sa repare si sa modifice dramatic figura.

La evenimentul recent MAC Cosmetics, unde am avut ocazia sa vad si noile produse din colectia Makeup Art Cosmetics, despre care o sa va vorbesc cu alta ocazie, am vazut ceva mai multa degajare si mai multa frenezie in zona de machiaj. Era vorba de accente anume, de culori, de machiaj purtabil chiar si dimineata.

Cele 4 tendinte o sa vi le redau ca atare, din informatiile oficiale. O sa mai adaug doar ca am simtit aceasta “relaxare” inca de la colectia Mariah Carey, care din punctul meu de vedere a fost o apologie a machiajului Nude si regret doar ca nu am prins doua dintre produse atunci cand am fost in magazin, erau deja sold out.

MAC Spring Summer 2017 Trends

Trendul REAL

Unul din trendurile globale în machiaj este cel aparent nonșalant și variază de la machiajul minimalist până la un machiaj mai puternic, dar care este fidel trăsăturilor celei care îl poartă. O caracteristică importantă a acestui tip de machiaj este să lase impresia că nu este finisat și că nu este făcut de un profesionist.
Direcția este trăsătura de bază la machiajul real: maroul nucii braziliene sau reziduuri de negru în jurul ochilor, rujul care nu este aplicat perfect, tenul curat și neîncărcat. Este tipul de machiaj care respiră datorită texturilor maleabile, cremoase ce rămân fidele trăsăturilor naturale. Adevărata frumusețe este despre stil, nu perfecțiune fizică.

Trendul FREE

Dinamică și vibrantă, culoarea are o formă de exprimare liberă în sezonul primăvară-vară 2017. Machiajul individual, cel care îți exprimă personalitatea, este mișcarea cea mai puternică în tendințele de machiaj ale sezonului. Ignoră toate regulile de proporții, de plasare, sparge convențiile și încurajează exprimarea individuală. Machiajul liber este despre precizie și joacă în același timp. Accentele de culoare dau energie feței.

TRENDUL WET

Arta de a mima luminozitatea tenului este o preocupare constantă în rândul make-up artiștilor. Motivul este unul simplu: în strălucire se regăsește o simplitate modernă. Sezonul acesta make-up artiștii sunt captivați de lumină ca fiind o textură. Gloss-urile, uleiurile și iluminatoarele arată autentic, ca și cum vin din interiorul pielii, în contrast cu pudrele care au tendința să afișeze un look final vizibil machiat.

Acest trend vine ca un răspuns și ca o completare a direcției din industria modei înspre promovarea calităților individuale. Uniformizarea este lăsată în urmă, modernă fiind tocmai anti-perfecțiunea. De aceea, este recomandat ca machiajul să fie aplicat cu degetele, să fie masat pe ten pentru un look cât mai natural, astfel încât să pună în evidență trăsăturile. Simțiți-vă liberă să vă jucați cu texturi diferite!

TRENDUL WARM

Acest trend reprezintă feminitatea supremă. Inspirați de latura luminoasă a naturii, make-up artiștii recomandă o paletă de culori naturale în nuanțe calde și luminoase pentru a fi cât mai apropiate de culoare pielii. Ceea ce definește acest tip de machiaj este transparența și strălucirea discretă pe care o are tenul natural. În plus, machiajul prinde viață cu notele de final date de gloss-ul care definește machiajul. De la o nuanță discretă de roz în obraji, până la o piele bronzată cu accente în nuanțele piersicii pentru pleoape și buze, acest machiaj evidențiază frumusețea naturală.
Nuanțele de portocaliu-piersică, roz și bronz prind viață atunci când sunt aplicate într-un strat ușor, transparent. Scopul acestui trend este acela de a-i o oferi machiajului un plus de frumusețe, nu o transformare.

Si eu la eveniment, foarte incurajata de soarele de afara sa nu ma uit in obiectivul aparatului foto.

Trendul Wet, preferatul meu: