PR Forum, scoala mea de PR

Sunt si blogger de beauty, printre altele. Mai scriu eu povesti si alte chestii mai artistice pentru ca scrisul imi este parte din mine, fara ciocolata pot sta o zi doua asa cum pot sta si fara make-up…fara scris, nici macar o zi.
Bun, hai sa vedem cum sta treaba cu PR-ul si de ce am nevoie sa invat cum se face PR.
PR = Public Relations, adica relatii publice, adica….cum relationezi cu publicul tau…cine este publicul tau, cum il abordezi si cand, pe ce canale, ce efecte doresti in urma acestei abordari, cum iti planifici, ce faci cu o criza….oo, sunt ceva capitole de invatat nu?
Anul trecut, ca si acum, o raceala bantuia in familia mea. Baietelul meu era racit si am luat si eu ceva, ca nu puteam fara. Cu nasul rosu si cu o ameteala specifica unei raceli de primavara, aterizam la PR Forum, eveniment anual dedicat zonei de PR de catre Evensys. Cand am intrat in sala, se dezbatea prima tema si pe scena era acest grup:

Am stat si am notat, multe, am notitele si acum. Nu vi le spun, normal ca nu va spun nimic, o tehnica de PR spune ca informatiile super valoroase sa ti le pastrezi pentru tine si sa le folosesti cu indemnare!

Evensys este pentru mine un nume de referinta atunci cand vorbesc de evenimente de marketing, legate de online si social media. Evensys este si prima “autoritate” care a crezut in mine si m-a pus sa le fiu blogger oficial la un eveniment desi pe atunci eram un blogger si mai mic decat acum. Abea scriam un articol pe saptamana, aveam maxim 10 cititori zilnici…si totusi Evensys mi-a dat sansa sa fiu blogger oficial la un eveniment de al lor si de atunci a inceput motivarea pentru mine ca si blogger.

Pareri despre Evensys si despre Cristian Manafu, cel care e practic “motorul” acesti agentii, sunt multe si diverse, ca de asta spun ca PR-ul are efecte dorite si unele nedorite sau surpriza. Eu insa pot spune ca punand cap la coada toate evenimentele Evensys la care am participat am insumat cunostinte si instrumente de marketing si PR cat dupa un curs serios. In final mi-au adus si rezultate. Uitati-va la acest blog, care are un an, e facut dupa orele de birou si este deja cunoscut si placut :).

As spune ca astazi PR-ul e mai important decat marketing-ul. Marketingul e focusat sa faca un produs cat mai vandabil cu putinta si repede, PR-ul te ajuta sa te faci cat mai cunoscut, sa iti faci o imagine asa cum iti doresti si sa iti stabilesti o reputatie pe termen lung…..si cand ai o reputatie buna, aproape ca nu mai ai nevoie de marketing indiferent de vremuri….de criza sau nu. Si asta am vazut si pe pielea mea, atat timp cat am aplicat mereu aceleasi principii, indiferent cat de tentant era sa mai calc si pe alaturi, lucrurile au mers bine si in vremuri mai bune , dar si mai putin bune.

Toate evenimentele Evensys m-au invatat multe capitole din PR pe care nu aveam cum sa le invat altfel si cel mai util a fost sa invat ce inseamna cu adevarat sa faci networking, adica sa cunosti si sa discuti cu oameni cu care nu prea mai ai unde sa discuti – asa am cunoscut-o pe Madalina Uceanu despre care pot spune ca e cel mai implicat om din zona de HR si dezvoltare personala pe care il cunosc, pe Iuliana Manea, cea care are blogul Beauty by Jules si prima bloggerita de beauty cu care am vorbit despre ce ma interesa si pe mine si care mi-a luminat multe necunoscute, pe Florenta Danila care are doua bloguri si o gramada de experienta pe tot ce inseamna online, pe Emil Dragota, pasionat de gadget-uri si care mi-a raspuns si la un interviu pe blogul meu, pe Chinezu, unul dintre cei mai de incredere bloggeri romani si care mi-a raspuns si el la un interviu la mine pe blog…si multi altii. Tot la un eveniment Evensys am ascultat-o pe Aneta Bogdan de la Brandient…si pe limba mea de blogger de beauty e un fel de Coco Chanel al PR-ului.  Nu stiu daca observati cam ce mi-a iesit numai din putin networking la evenimentele Evensys, nu mai pomenesc de alte lucruri de PR invatate la evenimentele Evensys.

Evenimentul PR Forum de anul acesta vine si cu un set de cursuri de PR, sub numele de PR Aacdemy.

Cateva detalii direct de la sursa citate aici:

PR FORUM 2013 – Cea mai mare conferinta de comunicare si relatii publice din Romania

Cea
de-a saptea editie PR Forum se desfasoara in perioada 25 – 26 aprilie,
la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Evenimentul cuprinde doua zile de
conferinte, seminarii intensive, workshop-uri interactive si o gala de
premiere a celor mai buni specialisti din industrie.

Prima zi a evenimentului, 25 aprilie, include doua conferinte si
trei sectiuni de seminarii care vor aborda tendintele, oportunitatile si
provocarile actuale ale industriei de PR si comunicare. Printre temele
abordate, se numsrs: Personal Branding pentru Manageri, Strategii pentru
Comunicare Integrats, Brands Communications, Tendintele Anului in
Relatii Publice, PR Specializat etc. Vezi program complet: http://www.2013.prforum.ro/conferinta.php

O noutate la PR Forum 2013 va fi raportul “Cum vad clientii piata de
PR”, realizat de Unlock Research exclusiv pentru eveniment. Studiul va
dezvalui cum vad clientii din marile companii industria de comunicare si
relatii publice, care sunt asteptarile, oportunitatile si provocarile
pietei.

PR ACADEMY – Prima plaforma de cursuri interactive pentru oamenii de PR
Cu
ocazia PR Forum, Evensys anunta o noua initiativa pentru practicienii
in comunicare. PR ACADEMY cuprinde o serie de cursuri ce se vor
desfasura pe parcursul intregului an si vine in intampinarea unei nevoi
neacoperite pe piata locala: training-uri de comunicare interactive si
actuale. Pe 26 aprilie, vor avea loc primele patru cursuri : Crisis
Comunication Today, sustinut de GMP PR, Social Media for Public
Relations, sustinut de GolinHarris si Effective Internal Communication
Planning, sustinut de Image PR.

Daca nu o sa ajungeti la eveniment, urmariti live blogging-ul pe care cu certitudine il vor face bloggerii oficiali selectati la acest eveniment.

Ar fi ideal sa puteti participa la PR Academy mai ales daca aveti un blog pe care doriti sa il formati intr-un anumit fel si sa ii creati o reputatie buna. Mai rar veti avea ocazia sa prindeti asa scoala in 2 zile si asa concentrata.