Yves Rocher, Quelques notes d’Amour

L’amour nait en silence,
L’amour est un murmure,
Et j’entends soudain son musique,
Quelques Notes d’Amour.


Imi place poezia si scriu poezie, mai mult in franceza, pentru ca mi se pare limba in care poezia vine de sine. Tot asa imi imaginez ca parfumurile s-au nascut in Franta – desi din punct de vedere stiintific nu este corecta parerea mea –  insa acolo este un spatiu definit de parfumuri. In Franta am cunoscut atatea arome si am intalnit atata pasiune si banalitate la un loc in raport cu ce inseamna parfumurile.

Yves Rocher este de atata vreme simbolul cosmeticelor frantuzesti prin excelenta. Prin anii 90, priveam cu jind in revistele Femme Actuelle sau in revista Avantages pentru ca aveau de atunci cataloage Yves Rocher si advertoriale despre produsele acestea.

Cel mai recent parfum de la Yves Rocher, Quelques Notes d’Amour, m-a suprins extrem de placut. Persistenta este extrem de buna, a sosit dimineata, l-am si desfacut, pana seara aroma lui a rezistat extrem de bine pe incheietura mainii. Credeam ca So Elixir va ramane parfumul meu preferat de la Yves Rocher, insa se pare ca acest parfum senzual si cu baza de smirna, Quelques Notes d’Amour a urcat brusc pe primul loc.

Trandafirul este nota cu care acest parfum incepe, urmeaza o nota lemnoasa de Gaiac si baza este Smirna, un extract care te tulbura prin delicatete si senzualitate in acelasi timp.
Domitille Bertier este creatoarea acestui parfum si ea a incercat sa aduca in acest parfum exact fatele primordiale ale iubirii: romantismul si senzualitatea. Iar eu cred ca a creat un parfum care va fi multa vreme in topul preferintelor mele.

Parfumul este disponibil din luna octombrie 2014 in magazinele Yves Rocher si ce e si mai frumos este ca deja gasiti si gelul de dus si crema de corp.