Digital Divas 2012

Digital Divas este un eveniment dedicat tuturor femeilor care si-au transpus pasiunea in online si care prin proiectele lor se fac cunoscute si…incep un nou job sau cariera.
Am ajuns si am fost intampinata foarte frumos de Avon si Nikon Smile, partenerii evenimentului. Tocmai ce am mirosit City Rush, e peste asteptari.

Incepe Cristian Manafu. Va spun de pe acum ca nu va fi un live blogging clasic, ci focusat pe feeling, cand simt ca trebuie sa scriu, voi scrie.
Cristi ne spune ce a facut Avon la nivel de Social Media, singura companie care a facut un training pe Social Media pe 700 de angajati si are o strategie de online super. Asta pot confirma si eu si in curand voi reintra in lumea Avon, acum pot sa fac comenzi si online fara bataie de cap si asta ma incanta.
Wow, Cristian ne-a aratat premiul tombolei Nikon: un aparat mic mic foto si superperformant.
Un cuplu super dragut – Cabral si Andreea.
47408_256915744431745_2146194928_n


Cabral ne spune ca facem in online ce vrem si ce facem si in offline, ii dau dreptate, suntem la fel in ambele spatii.
Andreea nu raspunde la provocari in viata normala, in offline, nu vocifereaza, asadar nici in online nu va fi agresiva. Desi primeste comentarii neplacute, chiar injurii.
Va puteti da seama ca ei inca primesc comentarii legate de niste tendinte rasiste ciudate, pe care eu in ziua de azi nu le mai inteleg.
Au povestit in paralel cererea in casatorie si a fost foarte comic. Fiecare a dat versiunea lui in care se scotea pe el cel “curajos”. Povestea a fost in online si a starnit si atunci amuzamentul celor care le citesc blogul.
Andreea este fan pijamale Hello Kitty Smile. Yes, ca mine. Si Cabral a ridicat cititorii masculini contra pijamalelor Hello Kitty, sunt suparata pe Cabral Smile with tongue out. Am si eu o pijama Hello Kitty si nu as renunta la ea never ever.
Online-ul ajuta sa iti asumi limitele si sa iti cunosti criticii , incheie apoteotic Cabral.
In online ei sunt liberi si umani, contrar imaginii publice pe care poate si-o formeaza ei.
Andreea apreciaza stilul “vorbit” si Cabral sinceritate si argumentatia.

Urmeaza Stela Toderascu de la Avon.
Stela intreaba sala cand a interactionat cu online-ul prima data. Stela a interactionat cu online-ul in 98 cand s-a cunoscut cu sotul ei si si-a facut un cont pe Hotmail, asta a fost la a doua intalnire. Si adresa de mail a fost mediul de invitatie “vrei sa fii prietena mea?”.
Social media a schimbat viata tuturor, mai ales daca si cu familia comunicam tot prin online.
Vedem in premiera si un filmulet facut de Avon pentru a multumi celor 200.000 de fani…insa cand sa puna acest film, si-au dat seama ca au trecut deja de 220.000 de fani, azi avand undeva la 270.000. Smile

Imi place ca Avon sustine comunicarea directa cu cei din comunitatea online, raspund oricaror comentarii, sterg doar injuriile, ceea ce mi se pare normal.
Social Media audit it’s a must – da, pentru ca e frumos sa faci ceva, dar sa si masori ce se intampla dupa.
E prima companie Avon din lume care are si blog si au fost premiati la New York, totul pentru inovatie. Avon Connects a fost proiect pilot in Romania, nu in UK…deci…e clar, daca argumentarea din partea echipei online a fost solida, un business case bine construit, bugetele au venit si lucrurile se intampla.
Ceva foarte bun: bugetul de online creste de la an la an cu 10-15% si nu este inclus in bugetul de marketing sau PR. Asta consider eu super strategie.
Am lansat o intrebare despre gama lor de baby, eu am o idee si o sa le-o spun curand Smile celor de la Avon.

Urmeaza Madalina Uceanu ca sa ne vorbeasca despre cariera.
Eu va recomand sa ii cititi blogul si in curand sper sa am si prezentarea ei de la acest event. Am preferat sa fiu atenta si sa ascult.

La urmatoarele prezentari – Claudia Tocila si Alina Constantinescu, ambele active in online la nivel personal si care au ajuns sa lucreze in companii pe joburi legate de online – laptopul meu a cedat putin. Insa veti putea vedea inregistrarea video pe site-ul evenimentului. Insa din ambele prezentari am inteles ca trebuie sa ai si noroc, dar sa fii si putin incapatanat in efortul tau personal si sa iti pastrezi individualitatea ta in ceea ce comunici.
Si acum urmeaza o pauza Smile.
In pauza am facut un networking super Smile.
Gata, incepe sesiunea a doua si mai ales daca suntem deja machiate de Avon, putem incepe frumos Smile.
Si incepe Radu Ionescu de la Kinecto. E printre primii oameni care a lansat o agentie de digital in Romania. Si ne anunta ca e prezentare non businesssi ca de asta e un pic stresat. Si face o prezentare despre el. O fi vreun div digital?
Ii place sa se catere. Pe munte , e clar.
Ii place muzica foarte mult, ii place sa alerge. Si ne arata poze cu el facand chestiile astea.
Ii place sahul.
Ii place sa gateasca.
Ideea e cum sa facem sa ne tinem de pasiunile noastre. Same problems: timp si bani. El nu se mai uita la tv. Sa stai mai putin pe Facebook sau pe calculator.
El ne spune ca totul conteaza de prioritati si cum ti le setezi. Si…choose life.
Incercati sa alegeti joburi care sa va lase timp si pentru altceva.”
Diana Enciu si Alina Tanasa de la Fabulous Events ne spun despre proiectele lor legate de fashion. Pentru ele Facebook inseamna enorm si prin Facebook au devenit atat de populare.
Fetele sunt pasionate de Instagram. Prin asta au intrat in contact cu toata lumea.
Asta a fost live-blogging-ul meu, plec spre casa ca ma asteapta puiul meu mic care vrea o mami ne-digitala.