La belle femme

Astazi este o zi speciala pentru mine, e ziua mamei mele si am sa incerc sa scriu ceva care sa ii placa ei. Poza aceasta poate parea un pic excentrica, dar….Catherine Deneuve e pentru mine un etalon pentru femeia matura care ramane doamna in orice circumstanta.

In primul rand, astazi eu realizez ca femeile cu adevarat frumoase raman frumoase si la 50 de ani si mai mult. De la 50 de ani incolo feminitatea se vede numai daca o ai cu adevarat, daca este parte din tine, nu mai poti trisa ca la 20-30 de ani cu farduri si haine sa fii feminina, poti trisa doar sa scazi din varsta….dar feminitatea nu ai cum sa ti-o desenezi pe fata, ea emana din tine daca o ai si daca ai stiut sa o cultivi de-a lungul anilor.

Dupa 50 de ani o femeie are acelasi apanaj ca si o femeie tanara, are nevoie de viata ei personala , are nevoie de grija fata de sine, se bucura de copii sau nepoti, dar se bucura inca de iubirea barbatului de langa ea si de un parfum nou.

Femeia la 50 de ani stie cel mai bine cand si cum trebuie sa vorbesti, cum se poarta o rochie, cum se poarta un parfum si cum se tine o casa. Femeia la aceasta varsta stie sa taca cu semnificatie, stie sa fie discreta daca trebuie si poate fi baza echilibrului unei familii intregi.

Dupa 50 de ani, chiar daca menopauza isi aduce efectele ei nu tocmai placute la nivel fiziologic, aduc femeii un echilibru de care poate avea nevoie intr-un fel. Ii aduce si griji, ea trebuie sa aibe grija de ea, sa mearga la doctor, sa isi faca poate prima mamografie sau sa inceapa o dieta noua.

Cosmeticele sunt un necesar maxim acum si alegerea lor se face cu mult mai multa grija si in cunostinta de cauza. O femeie matura are o rutina atenta, trebuie sa isi cunoasca tenul, dar sa si accepte ca o crema care avea efect acum cativa ani, acum ar trebui inlocuita cu una mai performanta.

Daca eu acum as fi barbat la vreo 30 de ani, as vrea sa o am discutie cu o doamna trecuta de 50 de ani si care sa ma invete ce inseamna de fapt o femeie. As avea ce sa invat de la ea. Asadar, baieti dragi, daca aveti mame sau prietene deschise la vorba, cereti-le sfaturile de viata si …veti vedea singuri ca am avut dreptate.

 
La multi ani, mama, si la multi ani tuturor femeilor care si dupa 50, 60 si chiar 70 de ani si mai mult stiu inca ca feminitatea ramane neatinsa de-a lungul anilor si depinde doar de ele.

Si poza cu mama, din 2007 :)…eu aveam 30 de ani si ea inca nu avea 50….si eram la Paris.