Beauty blogger workshop – al doilea :)

Al doilea workshop s-a intamplat pe final de iunie, chiar inainte ca toata lumea sa inceapa concediile. 5 fete simpatice si curajoase au venit sa afle lucruri noi sau sa isi confirme lucruri deja stiute. Mi-a placut ca s-a discutat deschis despre asteptarile voastre, ale celor care cititi blogurile de beauty si toate cele 5 participante au dorit sa stie cum sa se pregateasca cat mai bine sa scrie un articol pe blog.

Si mai interesanta a fost discutia pentru ca 3 dintre fete nu au blog inca si mi-a placut cat de serios se pregatesc sa isi lanseze blogul. Le lipseste doar curajul, competitia acum este mai mare pentru ca blogosfera de beauty este destul de mare si se gandesc cum vor atrage atentia cititoarelor.

A fost un workshop concentrat foarte mult pe calitatea articolelor, pe cat de mult e bine sa scrii, cate poze sa pui, daca e bine sau nu sa apari tu ca si blogger in poze si tot asa. La workshop au participat si doua bloggerite care au deja activitate – Elena  si Adela , ele au povestit si despre interactiunea cu companiile de cosmetice.

Concluziile noastre au fost simple – calitatea va prima intotdeauna si ea va veni numai din autenticitate. Daca un blogger este autentic si corect fata de cititori, va avea succes, adica va fi citit.

Nu toate companiile de cosmetice  respecta calitatea din pacate, nici chiar traficul real pe care il face un blog. Bugetele se indreapta mai mult catre presa, mai putin catre bloggeri. Asadar noi am cazut de comun acord ca transparenta asupra traficului de vizitatori este un lucru normal si absolut obligatoriu pentru momentul cand dorim sa avem colaborari cu companiile de cosmetice. Trebuie sa fim intai realiste: trebuie sa livrezi trafic si calitate impreuna ca sa intri in atentia agentiilor de PR si a companiilor de cosmetice.

Pentru ca se discuta inca despre faptul ca bloggeritele de beauty vor doar produse gratis si atat, eu va pun spune ca nici una dintre participante nu are acest lucru ca si scop nici macar pe al 10-lea loc pe lista lor de obiective. Si m-am bucurat de acest lucru. Produsele pe care le primeste un blogger sunt menite tot sa ii aduca baza de informare si material de scris…sau sa fie premii pentru concursurile pentru cititori. De multe ori am prefera sa primim informatii mai mult decat produsele in sine. Suntem insa dezamagite cand suntem fidele unei marci si acea marca nu vine niciodata in intampinarea noastra. Aici am stabilit impreuna ce ar fi bine sa facem si unde gresim noi. Si da, ne place sa primim surprize..ce femeie nu s-ar bucura sa primeasca din cand in cand un pachetel cu cosmetice noi? Totusi….este bine sa vezi intai problemele din curtea ta, doar pe acestea le poti repara. Fiecare isi va analiza blogul si va vedea ce are de corectat sau nu.

Voi lua vacanta de la aceste workshop-uri, insa prin toamna va urma si al treilea workshop.

Ii multumesc inca o data Ginei Stefanoaia de la Academia Startline pentru gazduire, incurajari, suport si pentru ca a fost alaturi de mine in demararea acestui proiect.

Iar pe voi va invit sa cititi blogul Elenei si blogul Adelei, o sa va anunt cand vor incepe bloguri de beauty si celelalte 3 participante – Alina, Iulia si Sorana.

Elena: http://www.bysunshine.com/
Adela: http://allaboutmakeupandbeauty.wordpress.com/

O mentiune de final: workshop-urile pe care le organizez nu au continut tehnic, adica nu vorbesc despre SEO sau despre GoogleAdSense, cred ca este evident ca sunt complet nepregatita pentru asa ceva. Ma folosesc doar de experienta mea pe PR, marketing si training…si pe cei 2 ani si jumatate de blogging.