Pentru ce sunt recunoscatoare

Fix acum cateva minute am predat catre curier coletul cu parfumurile de la Parfumat.ro pe care vi le-am aratat aseara intr-o sesiune live pe Instagram. Am facut si cateva poze cu parfumurile de la Vioris si stories. Dimineata ar fi trebuit sa ajung la yoga, insa durerile pe care mi le-am provocat singura cu multe antrenamente grele si-au spus cuvantul. Totusi, in dimineata asta, am incercat in cel mai usor mod cateva asane simple, adica pozitii care sa ma ajute sa ma reconectez cu corpul meu si sa vad pe unde e suparat.

Mi-am facut un pic de status la munca, sa stiu dupa Paste ce am prioritate. Am spus la multi ani unei persoane dragi, am facut comanda de mancare pentru Panda.

Panda este pisica mea care anul acesta face 7 ani. Imi aduc aminte si acum momentul cand s-a nascut, eu mosind-o pe Minnie, mama ei. A avut boticul frumos de cand a venit pe lume, practic pe expulzie asta am vazut prima data, un botic roz perfect. Dupa care am plans jumatate de ora. De fericire. Panda e acum usor supraponderala, insa e inca agila cand trebuie, asa ca ii comanda mancare si de dieta si pentru par si piele ca sa fie o hrana echilibrata. Am iubit pisicile de cand am fost foarte mica si partea cu mosirea a fost o chestie pe care la fel am apreciat-o de mica.

Bunica mea paterna ajuta scroafele la fatat, bunica mea materna ma mai chema cand fata cate o pisica prin magazie sa ma ocup de ea. Bunicile mele nu mai sunt, dar cred ca ceva din indemanarea lor pare sa fi ajuns la mine. Si imi lipsesc mai mult acum.

Am mai stat intinsa ca durerea pe cervical nu e cea mai placuta. Si asa am realizat ceea ce mi-a spus Sensei de la inceput: shotokan traditional este pentru sanatate si echilbru. Este o arta martiala ce provine din zona Okinawa si are frecvent practicanti octogenari. Cam asta e visul meu sa ajung pana acolo sa cunosc un asemenea om direct pe al lui dojo. Interesant cum se imbina anumite lucruri din shotokan cu lucruri pe care le invat de cateva luni la yoga. Fireste ca fiecare are specificitatea lui, insa cumulate la mine dau un efect bun.

Rutina mea de ingrijire a tenului de astazi a fost simpla: un ser cu centella asiatica simplu, peste el serul Hyalo Boost Caviderm si apoi crema Bielenda cu bakuchiol. In zona ochilor o crema cu multipeptide de la Medipeel.

O sa colorez niste oua astazi cu fiul meu, maine o sa iesim toti in natura, sambata o sa facem toti ca de obicei un minim de mancare de Sarbatori. Am deja carti pregatite sa citesc zilele acestea.

Ieri, ca un melc, m-am plimbat pe Calea Victoriei, am admirat cladiri, am mai luat o ciocolata de la Venchi, am mirosit parfumuri la Flavius la pravalia parfumata Nichescent, Str. Frumoasa 51 sau 52, nu mai conteaza, o sa va dati seama dupa candelabrele care se vad pe geam. Plus ca Strada Frumoasa e scurta ca strada, va puteti plimba si sa cascati gura la cladiri. De cand am venit in Bucuresti, aveam 19 ani, Calea Victoriei a fost locul meu preferat de plimbare. Mereu visam sa dau nas in nas la colt, la Capsa, cu fantoma lui Camil Petrescu sau a vreunui boier renegat indragostit de o curtezana francofila. Ma uitam cu timiditate maxima la magazinul Clinique, pe vremea aia fix lipit de Athenee Palace.

Iar cand ajung la casa unde a stat si George Enescu si unde a fost si Ministerul de Razboi, nu stiu de ce, dar ma ia cu lacrimi intotdeauna, nu stiu sa spun de ce. Si lacrimi si admiratie.

Pentru toate aceste lucruri am un mare multumesc. Si un multumesc fata de mine ca le pot vedea. Si un mare multumesc pentru tine, cel care citesti, ca ai zambit sau ai ridicat spranceana in mod critic.